Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
02/07/2020 13:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/07/2020 13:04

Bitcoin (BTC) exchange GPay uit het VK moet deuren sluiten nadat klanten £1,5 miljoen zien verdwijnen

In een bericht van dinsdag heeft de overheid van het Verenigd Koninkrijk aangegeven dat 108 cliënten bij elkaar een totaal van £1,5 miljoen zijn verloren door het gebruik van cryptocurrency-exchange GPay. Het platform heeft hiervoor een ontbindingsbevel gekregen van de rechtbank in het VK.
Hoewel GPay om geen enkele verificatie vroeg bij het storten, vroegen ze dit wel ineens wanneer gebruikers geld wilden opnemen van hun account. Dit zorgde ervoor dat de gebruikers hun geld niet terug konden krijgen.
GPay verkocht ook aan gebruikers van het platform bepaalde verzekeringen die zouden worden uitbetaald in het geval dat traders verlies zouden maken tijdens het traden. Dit klinkt heel mooi, maar werkte niet. De exchange betaalde de gebruikers niet altijd uit.
GPay ging niet in op het ontbindingsbevel. David Hill, van de U.K. Insolvency Service zei: “GPay heeft klanten overgehaald om aanzienlijke sommen geld af te staan ​​om te investeren in cryptocurrency-handel. Dit was niets anders dan een oplichterij, aangezien GPay hun klanten voor de gek hield om hun online platform onder valse voorwendselen te gebruiken. ”
De toezichthouders in het VK waarschuwden in mei 2018 ervoor dat GPay financiële diensten verleende zonder toestemming. GPay kreeg kort daarna in november van 2018 haar eerste ontbindingsbesluit, maar deze werd stopgezet in januari 2019.
GPay adverteerde veel via social media en zei zelfs dat Martin Lewis, de oprichter van MoneySavingExpert, een bekende financiële website in het VK, achter het platform zat. Dit was natuurlijk niet waar. Op het nieuws zei Lewis: “Ik weet niet of ik moet dansen dat deze verachtelijke mensen uit de lucht zijn gehaald, of dat ik moet huilen dat ze zoveel geld van mensen hebben kunnen afpakken.”

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie