Rico Engelbarts
11/05/2020 12:49 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/05/2020 12:49

Bitcoin (BTC) kan mogelijk profiteren van conflict tussen China en VS

Nieuws
Bitcoin (BTC) kan mogelijk profiteren van conflict tussen China en VS

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Er verscheen onlangs een rapport waarin naar voren kwam dat de huidige commotie rondom het coronavirus veel spanning teweeg kan brengen. Het rapport is opgesteld door het ministerie van staatsveiligheid in China. De kern van het rapport was het anti-China sentiment wat momenteel heerst in de Verenigde Staten. De afkeer tegen China was niet meer zo hoog sinds de Tiananmenprotesten in 1989. Na deze protesten groeide China uit tot de op een na grootste economie van de wereld.
Er zijn steeds meer signalen die wijzen naar een nieuwe potentiële koude oorlog. China doet momenteel zijn best om zoveel mogelijk nieuws rondom het coronavirus te censureren. Zo zijn de beheerders van Terminus2049, een onafhankelijk nieuwsplatform naar verluidt vastgezet omdat zij nieuws verspreidden over het coronavirus. De familie van mensen die getroffen zijn door het virus worden bedreigd als zij dreigen een aanklacht tegen de overheid in te dienen.
Meerdere landen zetten hun vraagtekens achter de werkwijze van de Chinese overheid, Zweden, Australië, de Verenigde Staten en de Europese Commissie willen allen een onafhankelijk onderzoek naar de uitbraak in Wuhan.

Crypto kan helpen met internationale betalingen

De vraag is nu hoe bitcoin (BTC) gaat lijden onder dit mogelijke conflict. Doordat China strengere maatregelen zal nemen omtrent de in- en verkoop van cryptocurrency is het mogelijk dat de prijs zal dalen. Het is ook mogelijk dat bitcoin op korte termijn daalt omdat er steeds meer institutionele investeerders komen die aangetrokken worden tot de hoge volatiliteit.
Echter zijn er ook kansen dat bitcoin door dit conflict kan gaan stijgen. Zo is de kans groot dat de huidige infrastructuur van fiat verstoord wordt. In Hong Kong heerst de angst al voor deze economische storm, ze leven namelijk gescheiden van China en zijn bang dat dit komt te vervallen.
China is tevens ook goed voor een gigantisch deel van onze export, daarbij komt het feit dat het niet gemakkelijk is om zo snel een alternatief te vinden. De economie gaat eerst een aardige klap moeten incasseren. Echter zal er mogelijk worden gezocht naar een alternatief om internationale betalingen te kunnen doen, waarvoor crypto een mooie oplossing kan bieden

Bijdrukken fiat zorgt voor wantrouwen

Daarbij zullen zowel de Verenigde Staten als China moeite krijgen met de vrije handel, dit wordt een gemis voor de economie. De Verenigde Staten zal zijn banden moeten herstellen met buurlanden en dat is een flinke klus waar de economie niet sneller van zal groeien.
Ook het bijdrukken van geld leidt momenteel tot het verlies van vertrouwen in het monetaire systeem. Grote investeerders geven aan te kijken naar bitcoin als alternatief omdat ze ervan overtuigd zijn dat dit een betaalmiddel is wat beter bestendig is tegen inflatie. Bitcoin biedt ook kansen voor ondernemers, vanwege vele lockdowns wordt er veel online gewerkt en dat biedt kansen.
Het conflict tussen beiden landen zou ervoor kunnen zorgen dat consumenten op zoek gaan naar een snellere manier om geld te kunnen ontvangen en versturen. Het mogelijke conflict tussen China en Amerika heeft veel consequenties waarvan we de gevolgen nog niet kunnen voorzien, ondanks dat er voordelen zijn zijn er ook veel nadelen.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie