Bitcoin (BTC) producten moeten worden toegestaan in Zuid-Korea, zegt overheidsadviesorgaan

Bitcoin (BTC) producten moeten worden toegestaan in Zuid-Korea, zegt overheidsadviesorgaan

Cryptocurrency-producten als bitcoin (BTC) derivaten zouden moeten worden toegestaan in Zuid-Korea. Dat adviseert een Zuid-Koreaanse overheidsadviesorgaan, meldt Business Korea op 6 januari.

De Zuid-Koreaanse Presidential Committee on the Fourth Industrial Revolution (PCFIR) is van mening dat financiële instanties in Zuid-Korea de mogelijkheid moeten krijgen om producten als bitcoin derivaten aan te kunnen bieden.

Vanaf mei 2019 heeft de dagelijkse handel in crypto-activa meer dan 80 biljoen Koreaanse won ($69 miljard) bereikt in de wereld, dus het is niet langer mogelijk om de handel in crypto-activa tegen te houden

De Koreaanse overheid moet institutionele investeerders geleidelijk in staat stellen crypto-activa te verhandelen en over-the-counter (OTC) bureaus promoten die gericht zijn op de handel van institutionele investeerders.

Aldus de PCFIR. Tevens adviseert het overheidsorgaan dat Zuid-Korea zijn eigen custodial, oftewel bewaardiensten, moet lanceren, zodat Zuid-Koreanen niet alleen afhankelijk zijn van buitenlandse opslagdiensten.

Advertentie

Daarnaast adviseert de PCFIR dat bitcoin genoteerd moet worden op de Korea Exchange (KRX), de voornaamste beurs van Zuid-Korea. Als laatst adviseert het orgaan dat het land vergunningen en richtlijnen invoert voor cryptocurrency-exchanges.

Vorige maand bleek dat Zuid-Korea ook een eigen nationale valuta aan het onderzoeken is, een zogenaamde central bank digital currency (CBDC). Ook bleek vorige maand dat het land wellicht belasting op transacties met cryptocurrencies gaat invoeren.

De koers van bitcoin dipte op 2 januari even kort onder de $7.000, maar de bears verloren de strijd in deze zone. Toch was de dip positief in meerdere opzichten. Waarom? Lees het in de nieuwe wekelijkse analyse van Crypto Insider David!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

SATOS

4.6/5

€7.654,12 Kopen
Litebit

4.5/5

€7.633,97 Kopen
Bitcoinmeester

4.4/5

€7.619,57 Kopen
Anycoin Direct

4.4/5

€7.640,33 Kopen
Bitvavo

4.4/5

€7.559,00 Kopen
Bitkassa

3.7/5

€7.725,74 Kopen
Bitonic

3.4/5

€7.622,25 Kopen
Laatste nieuws