Kopieer de acties van onze analisten 30 dagen gratis

Bitcoin en cryptocurrencies van ISIS in beslag genomen door de FBI tijdens grootschalige operatie

Het ministerie van justitie uit de Verenigde Staten kondigde vandaag aan beslag te hebben gelegd op miljoenen dollars aan bitcoin (BTC). De bitcoins en die verspreid zijn over 300 accounts waren in bezit van terroristische bewegingen zoals ISIS, al-Qaeda en de het militaire regime Hamas.

De meeste cryptocurrencies zijn volgens het persbericht afhandig gemaakt via social media campagnes. Op deze manier konden ze op anonieme wijze geld ophalen over de hele wereld. De overheid heeft beslag gelegd op alle cryptocurrency accounts, Facebook pagina’s en andere websites die ingezet werden voor de campagnes. De overheid heeft nog niet eerder beslag gelegd op zo’n gigantische aantal cryptocurrencies die gerelateerd zijn aan terroristische praktijken.

- Advertentie -

“De DC cybercrime teams en IRC-CI agenten werken nauw samen om deze financiële netwerken op te rollen. De terroristische netwerken zijn sterk aangepast op hedendaagse technologie, ze zijn zo geproduceerd dat ze complexe transacties kunnen doen over de hele wereld. Dit gebeurt zowel met cryptocurrencies als zonder. De actie die we vandaag nemen is van essentieel belang om criminelen verantwoordelijk te kunnen stellen voor hun daden.” Aldus de minister van Financiën, Steven T. Mnuchin.

Het ministerie van Justitie heeft drie verbeurdverklaringen vergeven en een strafrechtelijke klacht ingediend om de grootte van de operatie te belichten. De samenwerking van de Internal Revenue Service (IRS), Federal Bureau of Investigation (FBI) De Department of Homeland Security (DHS), De officieren van justitie van DC United States Attorney’s Office en de National Security Division is vereist.

Volgens het ministerie van justitie begonnen de campagnes van al-Qassam begin 2019. Op deze pagina’s werd getoond hoe bitcoin potentieel beter was om je sporen te wissen. Er stond ook beschreven dat bitcoin niet traceerbaar was als je dit geld in wilde zetten voor gewelddadige doeleinden.

Uiteindelijk is het justitie gelukt om deze donaties te traceren. Er werden ruim 150 accounts in beslag genomen die zich schuldig maakten aan witwassen en er werden huiszoekingsbevelen afgegeven om bij verdachten binnen te treden die gedoneerd hebben aan deze campagne.

De campagne, die grotendeels plaatsvond in Syrië, deed zich voor als een goed doel, echter werden de donaties gebruikt om wapens van te kopen voor Syrische terroristen. In de aanklacht wordt beslag gelegd op 155 cryptocurrency accounts die gekoppeld zijn aan de organisatie.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.156,84 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.192,06 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.223,92 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.260,09 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.277,37 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.156,84 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.192,06 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.223,92 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.260,09 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.277,37 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...