Kevin Schijven Kevin Schijven
26/07/2021 11:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/07/2021 11:15

Bitcoin op $1 miljoen in 2025 is wanneer China het compleet verbiedt, zegt voormalig CEO BTC China

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin op $1 miljoen in 2025 zodra China het compleet verbiedt, zegt voormalig CEO BTC China

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) bull Bobby Lee, voormalig CEO van BTC China, besprak onlangs de implicaties van het crypto-mining verbod in China in een interview met Bloomberg:

BTC China was een van de grootste cryptocurrency-exchanges in de wereld voordat Lee de beurs in 2017 verkocht, nadat China hardhandig begon op te treden tegen de industrie. Lee, nu CEO van Ballet, stapte vroeg de crypto-wereld in via zijn broer Charlie Lee, oprichter van Litecoin (LTC).

China treedt de laatste maanden wederom streng op tegen de industrie, voornamelijk mining krijgt er ditmaal hard van langs. Volgens Lee heeft dit echter niets te maken met de zorgen omtrent de CO2-uitstoot:

“China nam niet de moeite om groene, door hernieuwbare energie aangedreven Bitcoin mining-faciliteiten te onderscheiden van de vuile kolengestookte. Dus voor mij is dat een teken dat het niet om de schoonheid van mining ging, maar eerder een soort perspectief op de financiële stabiliteit in het land.”

Volgens Lee gaat China echter wellicht verder met het hardhandige optreden tegen crypto en gaat het land uiteindelijk zelfs een compleet verbod voor bitcoin invoeren:

“De laatste druppel zou zoiets zijn als het helemaal verbieden van cryptocurrency. We hebben in de loop der jaren gehoord dat China bitcoin heeft verboden, technisch gezien is dat niet waar. Zelfs vandaag, in juli 2021, is bitcoin legaal om te bezitten. Je mag het kopen en verkopen aan je vrienden of vreemden. Het is echter gewoon dat je het niet via een platform of bedrijf kunt doen, omdat al die bedrijven en al die platforms zijn stilgelegd.”

Volgens Lee kan de bitcoin koers dit jaar nog naar $250.000 stijgen. Volgend jaar zou dan een bear marktcyclus beginnen die de prijs weer met 50% tot 80% omlaag brengt. Dan tegen 2025 zou bitcoin $1 miljoen kunnen bereiken en dat is wellicht het moment dat China het bezit compleet verbiedt. Hij schat de kans op 50% in.

Volgens Lee heeft China helemaal geen interesse in crypto buiten zijn eigen central bank digital currency (CBDC), de digitale yuan of renminbi. Toch denkt Lee dat deze digitale yuan niet de reden is voor het hardhandige optreden tegen crypto, noch dat een compleet verbod in China een grote impact zal hebben op de markt.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie