Timo Bult Timo Bult
29/03/2019 14:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/03/2019 14:05

Brexit: 62% van ondervraagde analisten denkt dat crypto-koersen kunnen profiteren van de chaos

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
brexit_62_procent_van_ondervraadgde_analisten_denkt_dat_de_crypto_koersen_kunnen_profiteren_van_de_chaos

De situatie rondom de Brexit begint steeds chaotischer te worden. Met het Britse Lagerhuis dat nog steeds niet weet wat het wil en de deadline die alsmaar dichterbij komt lijkt het erop dat er chaotische tijden aan zitten te komen. Maar wat voor een invloed zal dit op cryptocurrency hebben?
Cindicator, een bedrijf dat marktonderzoeken verricht, verzamelde data omtrent de Brexit-situatie. Volgens het bedrijf verwacht 62% van de analisten dat de Brexit een positief effect zal hebben op cryptocurrency. Tijdens chaotische tijden heeft bitcoin (BTC) al vaker laten zien dat het daarvan profiteert.
Zo kunnen mensen besluiten hun ponden om te zetten in bitcoins om zich te beschermen tegen de alsmaar verder afnemende waarde van de fiat-valuta. Ook zullen er door een hard Brexit weer grenzen komen tussen Europa en het Verenigd Koninkrijk. Bitcoin kan helpen internationale transacties in dat scenario te vergemakkelijken.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Weinig vertrouwen in crypto

Interessant is dat 74% van de ondervraagden overweegt crypto toe te voegen aan hun portfolio. Echter blijft het vertrouwen in crypto onder de Britse bevolking laag. De Brexit kan dit vertrouwen echter doen laten groeien. Zeker als blijkt dat de financiële situatie in het Verenigd Koninkrijk achteruitgaat als gevolg van de Brexit.
Op het gebied van regelgeving zal de Brexit volgens 44% van de ondervraagden echter een negatieve impact hebben. Zo zou er een vertraging van twee tot vijf jaar op kunnen treden in de ontwikkeling van wetgeving om de crypto- en blockchain-industrie verder te stimuleren:

Als gevolg geloven sommige voorspellers dat de ontwikkeling van regelgeving in innovatieve technologie, zoals cryptocurrency en blockchain, in de komende 2-5 jaar kan worden vertraagd.

De Brexit zal hoe dan ook voor chaotische tijden gaan zorgen. Bitcoin zou daarvan kunnen profiteren. Maar mocht de ontwikkeling van regelgeving juist vertraagd worden, dan zal het effect op de algehele crypto-industrie op de langere termijn negatiever zijn. Vandaag vindt er een belangrijk debat plaats in het Britse Lagerhuis, waaruit meer duidelijkheid moet komen over de uitkomst van het Brexit-debacle.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie