Rico Engelbarts
15/01/2019 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/01/2019 10:45

Canadees verkiezingsorgaan onderzoekt cryptocurrency donaties voor politieke campagnes

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
canadees_verkiezingsorgaan_onderzoekt_cryptocurrency_donaties_voor_politieke_campagnes

Het Canadese verkiezingsorgaan Elections Canada heeft een document vrijgegeven waarin het uiteenzet hoe politieke figuren met cryptocurrency-donaties om moeten gaan. Het gaat nog om een concept en het vraagt nu om input van partijen en organisaties voordat het officiële document wordt gepubliceerd.
Landen gaan verschillend om met donaties die met crypto worden gedaan. Zo is het in sommige staten van de Verenigde Staten illegaal en in sommige Aziatische landen is het weer volledig toegestaan. Canada lijkt op weg te zijn om crypto-donaties toe te staan volgens de voorgestelde richtlijnen.
Het orgaan onderzoekt cryptocurrencies vanwege “een toegenomen interesse in cryptocurrency. Politieke organisaties hebben om begeleiding gevraagd bij het accepteren van cryptocurrency-donaties”.
In het document staat dat Elections Canada crypto-donaties als donaties in natura ziet. Crypto heeft namelijk de eigenschappen van geld, maar ook van een activa. De activa kunnen net als geld gebruikt worden om betalingen te verrichten, echter kan je ze niet op een reguliere bankrekening bewaren.
Politieke organisaties en andere partijen hebben tot 21 januari de tijd om hun mening te geven over het document. Verschillende provincies en overheidsorganisaties in Canada hebben echter al een eigen definitie voor cryptocurrencies. Zo zien Elections Ontario en de Canada Revenue Agency crypto als een commodity.
Het is daarom nog niet te zeggen hoe het uiteindelijke document er uit gaat zien, gezien de verschillende opvattingen omtrent crypto in het land.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie