canadees_verkiezingsorgaan_onderzoekt_cryptocurrency_donaties_voor_politieke_campagnes

Canadees verkiezingsorgaan onderzoekt cryptocurrency donaties voor politieke campagnes

6

Het Canadese verkiezingsorgaan Elections Canada heeft een document vrijgegeven waarin het uiteenzet hoe politieke figuren met cryptocurrency-donaties om moeten gaan. Het gaat nog om een concept en het vraagt nu om input van partijen en organisaties voordat het officiële document wordt gepubliceerd.

Landen gaan verschillend om met donaties die met crypto worden gedaan. Zo is het in sommige staten van de Verenigde Staten illegaal en in sommige Aziatische landen is het weer volledig toegestaan. Canada lijkt op weg te zijn om crypto-donaties toe te staan volgens de voorgestelde richtlijnen.

Het orgaan onderzoekt cryptocurrencies vanwege “een toegenomen interesse in cryptocurrency. Politieke organisaties hebben om begeleiding gevraagd bij het accepteren van cryptocurrency-donaties”.

In het document staat dat Elections Canada crypto-donaties als donaties in natura ziet. Crypto heeft namelijk de eigenschappen van geld, maar ook van een activa. De activa kunnen net als geld gebruikt worden om betalingen te verrichten, echter kan je ze niet op een reguliere bankrekening bewaren.

Politieke organisaties en andere partijen hebben tot 21 januari de tijd om hun mening te geven over het document. Verschillende provincies en overheidsorganisaties in Canada hebben echter al een eigen definitie voor cryptocurrencies. Zo zien Elections Ontario en de Canada Revenue Agency crypto als een commodity.

Het is daarom nog niet te zeggen hoe het uiteindelijke document er uit gaat zien, gezien de verschillende opvattingen omtrent crypto in het land.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

+
Satos

9/10

€9.446,50 Kopen
Litebit

8.9/10

€9.416,26 Kopen
Bitcoinmeester

8.7/10

€9.409,15 Kopen
Bitvavo

8.7/10

€9.323,00 Kopen
Anycoin Direct

8.4/10

€9.421,61 Kopen
Bitkassa

7.4/10

€9.523,41 Kopen
Bitonic

7.4/10

€9.420,54 Kopen
Laatste nieuws