Home Nieuws Overheid en regulatie Centrale bank Singapore bereid crypto-startup een handje te helpen

Centrale bank Singapore bereid crypto-startup een handje te helpen

Ravi Menon, directeur van de Monetary Authority of Singapore (MAS: de centrale bank en toezichthouder van Singapore) heeft in een interview met Bloomberg News gezegd dat de Singaporese overheid haar best doet om “banken en cryptocurrency fintech-startups samen te brengen” om te zien of er een gemeenschappelijke basis kan worden bereikt.

De MAS is bereid om cryptocurrency-startups die problemen hebben met het vinden van een lokale bank voor hun bedrijven een handje te helpen, maar is niet van plan om de regels te versoepelen en zo meer crypto-startups naar de stadstaat in Zuidoost-Azië te lokken. Menon zegt daarover het volgende:

We moeten niet proberen om een extreem lakse regelgeving te creëren om dat soort ondernemingen aan te trekken. Wat we proberen te doen is om de banken en cryptocurrency fintech-startups samen te brengen om te zien of zij enige overeenstemming kunnen bereiken.

- Advertentie -

Menon gaf tevens aan cryptocurrencies liever als “digitale tokens” aan te duiden, omdat deze in zijn ogen niet dezelfde eigenschappen van een echte valuta hebben. Hij zei dat Singapore de cryptocurrency-activiteiten categoriseert in drie verschillende categorieën: Als eerste heb je de “utility tokens”, tokens die gebruikt worden in blockchain-technologie voor doeleinden zoals betalingen voor computerservices. Deze hebben bijna geen regulatie nodig, stelt Menon. De tweede categorie betreft digitale tokens met de kenmerken van “securities” (effecten) en vallen onder de regelgeving van de Securities and Futures Act. Het derde model omvat betalings-tokens, zoals Bitcoin (BTC) waarover Menon het volgende zei:

Als het geen security is, hebben wij er geen probleem mee. We hebben een hoop activiteiten rondom initial coin offerings (ICO’s) gezien die niet security-gerelateerd waren en er zijn veel bedrijfsmodellen die op interessante manieren proberen kapitaal aan te trekken. Daarmee hebben wij, zolang consumenten weten waar ze mee te maken hebben, geen problemen mee.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitrush
Reviewed
€-1,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.193,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.257,53 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.259,07 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€8.273,93 Kopen
5
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.