Chainalysis voegt tien cryptocurrencies toe aan analyse tools

Het blockchain-analyse bedrijf Chainalysis heeft twee van zijn analyse tools uitgebreid. Zo kunnen organisaties nu de blockchain-activiteiten van tien top cryptocurrencies monitoren. Dit maakte Chainalysis op 24 april in een blogpost bekend.

Dankzij de uitbreiding kunnen klanten die gebruikmaken van Chainalysis Reactor en KYT (Know Your Transaction) de transacties van tien cryptocurrencies volgen. In de blogpost schrijft het bedrijf:

Je kunt nu de naam van een service in Reactor invoeren en zien wat voor activiteiten deze service op tien verschillende blockchains uitvoert. Eenmaal toegevoegd aan een grafiek, worden stromen tussen adressen in kaart gebracht met behulp van een intuïtieve gebruikersinterface waarbij ook de context van op en buiten de blockchain wordt weergegeven. Klanten van KYT kunnen de totale risico-exposure van hun organisatie in alle ondersteunde valuta’s monitoren.

Met de tools van Chainalysis kunnen organisaties het volgen van verdachte transacties automatiseren. De tools helpen zo bij het herkennen van transacties die te maken hebben met de financiering van terrorisme en het witwassen van geld. De uitbreiding van de tools is vooral voor crypto-bedrijven interessant.

In juni worden er namelijk nieuwe standaarden geïmplementeerd door de Financial Action Task Force (FATF). Als gevolg van die nieuwe standaarden zullen “toezichthouders van over de hele wereld een beroep doen op cryptocurrency-bedrijven om geautomatiseerde transactiebewaking voor alle virtuele valuta’s te implementeren”, aldus Chainanalysis in de blogpost.

Chainalysis maakt het met de uitbreiding voor klanten mogelijk om de blockchains van bitcoin (BTC), ethereum (ETH), bitcoin cash (BCH), litecoin (LTC), Binance Coin (BNB), tether (USDT), USD Coin (USDC) en de Gemini dollar (GUSD) te analyseren. Volgens Chainalysis zullen er later dit jaar nog meer cryptocurrencies worden toegevoegd aan de tools.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

SATOS

4.6/5

€7.892,56 Kopen
Litebit

4.5/5

€7.872,71 Kopen
Bitcoinmeester

4.4/5

€7.856,45 Kopen
Anycoin Direct

4.4/5

€7.872,22 Kopen
Bitvavo

4.4/5

€7.794,00 Kopen
Bitkassa

3.7/5

€7.924,72 Kopen
Bitonic

3.4/5

€7.837,00 Kopen
Laatste nieuws