Rico Engelbarts
18/10/2018 06:18 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/10/2018 06:18

Chinese cryptocurrency-exchange BTCC gaat internationaal uitbreiden

Nieuws
chinese_cryptocurrency_exchange_BTCC_gaat_internationaal_uitbreiden

BTCC, een van de grootste en oudste cryptocurrency-exchanges uit China, is van plan uit te breiden naar Zuid-Korea, zo meldt The Investor van The Korea Herald.
BTCC, dat voorheen BTC China heette, lanceerde al in 2011 en was toen de allereerste crypto-exchange in China. Het was tevens een van grootste in de wereld qua handelsvolume, maar moest in september 2017 haar deuren sluiten toen de Chinese overheid besloot handel in cryptocurrencies en initial coin offerings (ICO’s) te verbieden.
Het verbod was niet het einde voor BTCC dat vervolgens besloot om te verhuizen naar Hong Kong en haar diensten weer aanbood in januari 2018. Nu is het bedrijf van plan om uit te breiden naar Zuid-Korea. Deze maand zouden nog bèta tests van start gaan en aan het eind van de maand wil de exchange al haar deuren in Zuid-Korea openen.
De Koreaanse afdeling, genaamd BTCC Korea, zal bestuurd worden door een zekere Lee Jae-Bom. Hij gaf het volgende commentaar:

Cryptocurrency-exchanges staan op een keerpunt dat het gevolg is van een terugval in lokale exchanges, terwijl de internationale exchanges hier een grote stap voorwaarts maken. BTCC Korea kan een nieuwe strategie en visie op crypto-exchanges presenteren.

BTCC is tevens van plan verder te groeien door met zowel lokale als internationale bedrijven samen te gaan werken. BTCC is onlangs een samenwerking aangegaan met Defytime, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het produceren van anti-rimpel producten, om blockchain-technologie toe te passen bij de productie van gezondheidszorgproducten.
BTCC is niet de enige exchange die last had van het verbod vanuit de Chinese overheid. Tal van exchanges moesten sluiten. Exchanges als ZB.com, OkCoin en Huobi zijn net als BTCC verhuisd. Door hen blijft de crypto-handel in China bestaan, maar velen hopen nog steeds dat de Chinese overheid haar verbod zal intrekken.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
Dit is wanneer XRP de $250 kan halen volgens analisten
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Bitcoin volgt patroon uit 2016 perfect, suggereert nieuwe stijging
Coinbase waarschuwt: Onrustig crypto-kwartaal op komst
Miljarden aan bitcoin terug op de markt, koers daalt naar $59.000
Bitcoin overleeft Mt. Gox schok: analisten verdeeld over marktimpact
Advertentie