Kevin Schijven Kevin Schijven
27/09/2020 06:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/09/2020 06:09

Crypto en illegaal gokken zorgen jaarlijks voor enorme kapitaaluitstroom uit China, zegt ambtenaar

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Crypto en illegaal gokken zorgen jaarlijks voor enorme kapitaaluitstroom uit China, zegt ambtenaar

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

Meer dan een biljoen Chinese yuan, afkomstig van illegaal gokken, stroomt jaarlijks China uit. Dat zegt Liao Jinrong, directeur bij het Chinese Ministerie van Veiligheid, volgens de South China Morning Post (SCMP), in een artikel gepubliceerd op 25 september.


Liao meldt tijdens een evenement in Peking dat deze biljoen yuan, ter waarde van ongeveer $150 miljard USD of €125 miljard EUR, gedeeltelijk in cryptocurrencies wordt verplaatst. Hoe groot dit aandeel is wordt echter niet benoemd.
De overheidsambtenaar zegt dat eigenaren van buitenlandse gokplatformen gebruik maken van digitale valuta waardoor het voor de overheid moeilijker wordt om onderzoek te doen naar deze praktijken.
Volgens Liao kan dit enorme bedrag de economische stabiliteit van China onder druk zetten. Vooral als deze “gokbendes zouden samenwerken met buitenlandse mogendheden tegen China” zou dat een grote “financiële dreiging” kunnen zijn.
Liao beschuldigt de eigenaren van betaalplatformen, beurzen, verkopers en andere partijen dat zij inadequaat hiermee omgaan, en de hoofdzakelijke reden zijn voor deze grote uitstroom van geld. Hij noemt geen namen op, maar zegt dat het extra moeilijk is om deze fondsen op te sporen omdat betaalplatformen nauw zouden samenwerken met criminele organisaties.

Er zijn zoveel casino’s in het buitenland, en details van de activa van veel binnenlandse ondernemers, individuen en verbonden partijen worden grondig onderzocht door buitenlandse exploitanten die achtergrondcontroles uitvoeren. Dit is erg onveilig voor ons.

Aldus Liao, die niet zegt welke cryptocurrencies hierbij betrokken zouden zijn, noch op welke wijze. Het enige wat we wel weten is dat juist het Chinese TRON (TRX) van Justin Sun een erg populair gokplatform is voor crypto.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie