Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Crypto en illegaal gokken zorgen jaarlijks voor enorme kapitaaluitstroom uit China, zegt ambtenaar

Meer dan een biljoen Chinese yuan, afkomstig van illegaal gokken, stroomt jaarlijks China uit. Dat zegt Liao Jinrong, directeur bij het Chinese Ministerie van Veiligheid, volgens de South China Morning Post (SCMP), in een artikel gepubliceerd op 25 september.

- Advertentie -

Liao meldt tijdens een evenement in Peking dat deze biljoen yuan, ter waarde van ongeveer $150 miljard USD of €125 miljard EUR, gedeeltelijk in cryptocurrencies wordt verplaatst. Hoe groot dit aandeel is wordt echter niet benoemd.

De overheidsambtenaar zegt dat eigenaren van buitenlandse gokplatformen gebruik maken van digitale valuta waardoor het voor de overheid moeilijker wordt om onderzoek te doen naar deze praktijken.

Volgens Liao kan dit enorme bedrag de economische stabiliteit van China onder druk zetten. Vooral als deze “gokbendes zouden samenwerken met buitenlandse mogendheden tegen China” zou dat een grote “financiële dreiging” kunnen zijn.

Liao beschuldigt de eigenaren van betaalplatformen, beurzen, verkopers en andere partijen dat zij inadequaat hiermee omgaan, en de hoofdzakelijke reden zijn voor deze grote uitstroom van geld. Hij noemt geen namen op, maar zegt dat het extra moeilijk is om deze fondsen op te sporen omdat betaalplatformen nauw zouden samenwerken met criminele organisaties.

Er zijn zoveel casino’s in het buitenland, en details van de activa van veel binnenlandse ondernemers, individuen en verbonden partijen worden grondig onderzocht door buitenlandse exploitanten die achtergrondcontroles uitvoeren. Dit is erg onveilig voor ons.

Aldus Liao, die niet zegt welke cryptocurrencies hierbij betrokken zouden zijn, noch op welke wijze. Het enige wat we wel weten is dat juist het Chinese TRON (TRX) van Justin Sun een erg populair gokplatform is voor crypto.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.361,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.394,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.415,20 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.439,80 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.568,00 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.568,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.361,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.394,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.415,20 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.439,80 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...