Simon Bosch Simon Bosch
10/10/2023 21:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/10/2023 19:06

Crypto exchange deelt samen met Israël klap uit aan Hamas

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Crypto exchange deelt samen met Israël klap uit aan Hamas

Foto: Anas-Mohammed/Shutterstock

Verschillende overheden hebben cryptobeurs Binance behoorlijk het vuur na de schenen gelegd, onder andere vanwege verdenkingen van fraude. Helaas ligt Israël ook onder vuur. Niet door overheden, maar door de terroristische organisatie Hamas. Het blijkt dat het gebruikmaakte van Binance, maar inmiddels niet meer. De politie heeft namelijk aan Hamas geïdentificeerde Binance-accounts laten bevriezen.

Met SBF in de cel, richten slachtoffers zich nu op crypto-influencers
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Crypto van Hamas op Binance in beslag genomen

Afgelopen zaterdag sloeg Hamas toe met een verrassingsaanval op Israël. Naar schatting vuurde het ruim 2.000 raketten af op Israëlische steden, waarna militanten binnendrongen in het zuiden en tot in het midden van het land. Hierna volgden tegenaanvallen van het Israëlische leger op vermeende Hamas-doelwitten in de Gazastrook. Er zijn naar schattingen al een paar duizend doden en gewonden gevangen, en Hamas heeft zelfs krijgsgevangenen meegenomen naar de Gazastrook.

Een terroristische organisatie start je niet zomaar. Daar heb je veel geld voor nodig, want aanhangers hebben niet zomaar de middelen om een militair sterk land aan te vallen. Volgens het Israëlische mediaplatform Calcalist gebruikten aanhangers hiervoor Binance.

Inmiddels is dit verleden tijd, want de cybercrime-eenheid Lahav 433 van de Israëlische politie en inlichtingendiensten hebben samen met Binance aan Hamas verbonden accounts bevroren. Betrokken fondsen zijn in beslag genomen, en zullen worden toegevoegd aan Israëls staatskas. Om wat voor bedrag het precies gaat is niet duidelijk, en ook het aantal accounts is niet bekend.

Advertentie

Bitcoin exchange Binance en terroristen

In ieder geval is het niet de eerste keer dat terroristen gebruikmaken van Binance. In 2021 legden Israëlische autoriteiten beslag op zo’n 190 accounts van terrorismeorganisaties en de inhoud ervan. Helaas is het ook niet duidelijk hoeveel geld toen in beslag is genomen.

Afgelopen maart klaagde de Commodities Futures Trading Commission (CFTC) Binance aan, omdat Binance stiekem klanten via Binance.US door zou verwijzen naar ‘Binance International’. Dat mag niet vanwege reguleringen.

Voor Amerikaanse klanten was dit gunstig, omdat de internationale tak een veel hoger handelsvolume en veel meer cryptocurrencies bood. In die aanklacht constateerde de CFTC dat Binance wist van bepaalde ‘Hamas-transacties op het handelsplatform.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie