Tim Kamp Tim Kamp
11/07/2024 10:46 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/07/2024 14:46

Crypto kan Biden alsnog de winst op Trump bezorgen, zegt belangengroep

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Crypto kan Biden alsnog de winst op Trump bezorgen, zegt belangengroep

Foto: Below the Sky/Shutterstock

Met de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024 in zicht, wordt de strijd om de steun van de crypto-industrie steeds intenser. Zowel voormalig president Donald Trump als zittend president Joe Biden hebben hun standpunten ten aanzien van crypto aangescherpt. Zo lijkt het een belangrijk thema te worden in de komende verkiezingen in november.

Goed voor crypto? Europese Centrale Bank wil blockchain inzetten
Goed voor crypto? Europese Centrale Bank wil blockchain inzetten

Crypto-industrie inzetten om stemmen te winnen

Trump heeft zijn steun voor cryptocurrency recentelijk versterkt. Tijdens een fondsenwervingsbijeenkomst in San Francisco verklaarde hij dat hij de ‘crypto president’ zou zijn. Ook beloofde hij om de industrie vooruit te helpen.

Dit markeert een aanzienlijke verschuiving ten opzichte van zijn eerdere standpunt, toen hij bitcoin (BTC) en andere cryptovaluta “geen echt geld” en “gebaseerd op lucht” noemde. Zijn nieuwe pro-crypto houding lijkt strategisch te zijn om stemmen te winnen, vooral onder jongere kiezers die positief staan tegenover digitale activa​.

Aan de andere kant heeft president Joe Biden een gemengde aanpak gevolgd ten aanzien van cryptocurrency. Tijdens zijn ambtstermijn heeft hij Gary Gensler benoemd als voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC). Gensler staat bekend om zijn strikte handhaving van regelgeving tegen cryptofirma’s.

Ondanks de anti-crypto houding van Biden, lijken verschillende partijen zijn standpunt te willen veranderen. De tech-handelsgroep Chamber of Progress riep de president onlangs op om een uitgebreide regelgeving voor crypto te ondersteunen. Dat liet het weten in een brief op 9 juli:

“Voormalig president Donald Trump heeft gebruik gemaakt van het gebrek aan duidelijkheid van de regering om zijn standpunt over cryptocurrency om te draaien en u af te schilderen als een tegenstander van Amerikaans technologisch leiderschap en economische vooruitgang.”

Advertentie

Crypto belangrijker in verkiezingen dan ooit

In de brief stond verder dat de groep denkt dat de president aardig wat stemmen kan winnen door crypto te omarmen. Volgens de groep kan de Amerikaanse president de kwestie van cryptocurrency “nog steeds winnen” van Donald Trump.

“Hoewel Trump onlangs van gedachten is veranderd over cryptocurrency, hebt u nog steeds de kans om de duidelijkheid over de regelgeving te bieden waar de kiezers om vragen.”

Met beide kandidaten die strategisch inspelen op de groeiende cryptogemeenschap, is het duidelijk dat digitale activa een belangrijk thema zullen zijn in de aanloop naar de verkiezingen van 2024.

Terwijl Trump belooft de industrie te ondersteunen en verder te ontwikkelen, blijft Biden vasthouden aan een meer gereguleerde benadering. Het is afwachten of de huidige president van de Verenigde Staten daadwerkelijk bereid is om zijn strategie omtrent crypto aan te passen.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim Kamp is sinds september 2023 redacteur bij Crypto Insiders. Met een HBO Bachelor in Sport, Management & Ondernemen van de Hogeschool van Amsterdam en ervaring bij BitKamp, brengt hij een unieke combinatie van marketingkennis en crypto-expertise. Zijn passie voor cryptocurrency ontstond vanuit een interesse in geldbeheer en investeren, wat hem uiteindelijk naar Bitcoin leidde. Bij Crypto Insiders deelt hij nu zijn kennis en inzichten met een breed publiek.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Grote cryptobeurs gehackt voor $230 miljoen, vooral shiba inu gestolen
Niet Duitsland? Wie zat achter de enorme Bitcoin dump?
Fundador de ETH rechaza un regalo de $6.000 millones por su cumpleaños
Ethereum-oprichter waarschuwt: Pro-crypto politici niet te vertrouwen
Bitcoin en memecoins schieten omhoog na moordaanslag op Donald Trump
Crypto als wapen tegen China – Trump’s verrassende nieuwe strategie
Advertentie