Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
24/06/2024 15:16 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/06/2024 14:35

Crypto onder Biden of Trump: wie biedt de beste toekomst?

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Crypto kan Biden alsnog de winst op Trump bezorgen, zegt belangengroep

Foto: Below the Sky/Shutterstock

Belangrijke tijden breken aan in de Verenigde Staten. De politieke debatten tussen Trump en Biden staan gepland op 27 juni en 10 september. Wie uiteindelijk president wordt zou zomaar aanzienlijke invloed kunnen hebben op de cryptomarkt.

Gezien de aankomende debatten werpen we vandaag een blik op het cryptobeleid van Biden in de afgelopen jaren, alsook de houding van kandidaat Trump richting de technologie.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto regulering onder Biden

Joe Biden heeft gedurende zijn bewind crypto verder in de mainstream politieke discussie gebracht. Hij benoemde onder andere Gary Gensler als voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Of dat goed is geweest valt nog te betwisten, aangezien Gensler met name strengere handhaving tegen cryptobedrijven heeft ingevoerd.

2022 markeerde ook een belangrijk jaar. Hierin tekende Biden een uitvoerend bevel om een regelgevend kader voor digitale activa op te stellen. Hij zette daarmee een belangrijke stap richting duidelijke regelgeving voor crypto in de VS.

In 2024 sprak president Joe Biden een veto uit over een resolutie die bedoeld was om een regel van de SEC met betrekking tot banken en crypto ongedaan te maken. Deze regel ging over de boekhoudkundige vereisten voor banken die omgaan met cryptovaluta. Door zijn veto te gebruiken, zorgde Biden ervoor dat de SEC regel van kracht bleef, ondanks pogingen van sommige wetgevers om deze regel te annuleren.

Advertentie

Trumps crypto plannen

Trump heeft plannen aangekondigd om alle resterende bitcoin (BTC)  in de Verenigde Staten (VS) te laten mijnen. Dit zou een poging kunnen zijn om de VS een leidende rol te geven in de wereld van bitcoin mining en de bredere crypto-industrie.

De uitspraken moeten we met een korreltje zout nemen, aangezien een dergelijke visie in de praktijk vrijwel onmogelijk is. Toch laat het een optimistisch beeld zien van de kandidaat ten opzichte van crypto.

Trump heeft daarnaast aangekondigd dat zijn herverkiezingscampagne cryptodonaties zal accepteren. Door cryptodonaties te accepteren, probeert Trump mogelijk een bredere steun te vergaren, met name onder de groeiende groep van crypto investeerders en enthousiastelingen in de Verenigde Staten.

Ook dit moeten we met een korrel zout nemen. Enkele jaren geleden liet Trump nog weten een fel tegenstander van crypto te zijn. Zijn plotselinge omdraai lijkt dan vooral gericht te zijn op het winnen van stemmen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Wanneer weten we meer?

Ondertussen lijkt Biden ook op te warmen voor crypto, waarschijnlijk om dezelfde reden.

We zullen nog even moeten wachten tot we weten welke van de twee, Biden of Trump, de volgende presidentstermijn gaat vervullen. De verkiezingsdag in de VS zal op 5 november plaatsvinden.

Het proces verloopt niet vlekkeloos. Beide kandidaten worden bekritiseerd vanwege hun gezondheid. Daarnaast heeft Trump juridische problemen, waaronder veroordelingen voor seksuele aanranding en fraude, wat invloed kan hebben op zijn campagne.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen van Welsenes is sinds juni 2022 een gewaardeerde auteur bij Crypto Insiders. Met een Bachelor in Industriële Techniek en een Master in Industriële Ecologie van de TU Delft, heeft Jeroen zich gespecialiseerd in blockchain technologie. Zijn passie voor crypto begon tijdens zijn studie, wat leidde tot het opzetten van een crypto-adviesbureau met zijn broer. Jeroen is gespecialiseerd in fundamentele analyse en macro-trends, en streeft ernaar om mensen te onderwijzen en te begeleiden in hun crypto-beleggingsreis.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Fundador de ETH rechaza un regalo de $6.000 millones por su cumpleaños
Ethereum-oprichter waarschuwt: Pro-crypto politici niet te vertrouwen
Bitcoin en memecoins schieten omhoog na moordaanslag op Donald Trump
Crypto als wapen tegen China – Trump’s verrassende nieuwe strategie
Crypto lucht op: SEC staakt onderzoeken naar 2 grote cryptobedrijven
Crypto lucht op: SEC stopt onderzoeken naar 2 grote cryptobedrijven
Advertentie