Erik Juffermans Erik Juffermans
21/10/2023 20:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/10/2023 14:24

Crypto voorstander kan een van de machtigste mensen in de VS worden

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Crypto voorstander kan een van de machtigste mensen in de VS worden

Foto: Al Mueller/Shutterstock

Het is voor crypto voorstanders altijd fijn om steun te zien vanuit de politiek. Vooral in de Amerikaanse politiek is er steeds meer steun voor crypto. Tom Emmer is wellicht de grootste crypto voorstander in de Amerikaanse politiek. De Republikein probeert momenteel verkozen te worden als voorzitter van het Huis van Afgevaardigden. Wat zou dit betekenen voor de crypto industrie?

Bloeiende cryptomarkt houdt Britse autoriteit bezig, toont harde hand
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

Crypto voorstander gaat voor toppositie

Op vrijdag maakte Jake Sherman van NBC News bekend dat Emmer zich kandidaat stelt voor de positie als voorzitter. CBS News bevestigde dit verhaal later. 

Waarom is dit zo belangrijk? De ‘Speaker of the House,’ of voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, bepaalt de agenda en bepaalt welke wetsvoorstellen worden besproken en waarover wordt gestemd.

Deze positie wordt gezien als de machtigste positie in de Amerikaanse politiek na de president en de vice-president. Het is dus zeker geen kleinigheidje.

Begin deze maand werd de zittende voorzitter weggestemd en dat was de eerste keer dat dit ooit gebeurde in de Amerikaanse geschiedenis. De interim speaker, of tijdelijke voorzitter, is Patrick McHenry, en hij is net zoals Emmer een crypto voorstander. Hij heeft echter als tijdelijke voorzitter niet de bevoegdheid om nieuwe wetgeving te pushen. 

Wat zou het voor crypto betekenen?

Emmer is direct een grote kanshebber voor de positie en dat wordt al met luid gejuich ontvangen door de crypto gemeenschap. Emmer sprak zich namelijk al veelvuldig uit in het voordeel van de crypto sector en ging ook al fel in tegen het beleid van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Emmer heeft al de nodige steun van congresleden. Onder andere congreslid Brad Finstad sprak zijn steun uit en noemde Emmer een mentor en een vriend. Hij sprak zich daarnaast uit over de noodzaak van een functionerend Huis van Afgevaardigden.

“Het Amerikaanse volk verdient een functionerend congres. Ik hoop dat mijn collega’s bij elkaar kunnen komen en deze verkiezing voor elkaar kunnen krijgen om het Huis van Afgevaardigden weer op orde te krijgen en weer aan het werk te gaan voor het Amerikaanse volk.”

Met Emmer in deze positie, kunnen pro-crypto wetsvoorstellen wellicht meer voet aan de grond krijgen. Ook zal Emmer zijn invloed kunnen uitoefenen om crypto-gunstige wetsvoorstellen te pushen, en het belang hiervan mag niet onderschat worden.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie