Kopieer de acties van onze analisten 30 dagen gratis

Cryptocurrency acceptatie krijgt positieve impuls in de VS, nieuwe wet definieert digitale activa

“Digitale activa moeten een definitie krijgen en de impact hiervan op de bescherming van de staat en consument moet worden gemeten.” Dat staat in het wetsvoorstel dat is recent aangenomen door de Senaatscommissie voor banken en financiële instellingen van de Amerikaanse staat Californië.

Assembly Bill 2150 is unaniem goedgekeurd door de Senaatscommissie en zal mogelijk een directe invloed hebben op de manier hoe federale toezichthouders in de Verenigde Staten digitale activa benaderen. De wet, die al eerder door de California Assembly werd aangenomen voordat het naar de Senaat ging, zal op 17 augustus besproken worden door de kredietcommissie.

- Advertentie -

Het wetsvoorstel was aanvankelijk door de California Assembly Majority Leader, Ian Calderon, ingediend om vast te stellen dat digitale activa geen effecten zijn. Echter door wijzigingen heeft het een ander doel gekregen. Het wordt nu gebruikt om de Department of Business Oversight onderzoek te laten doen om te zien of Californië beleid kan voeren dat vergelijkbaar is met de voorgestelde Securities Act Rule 195 – Time Limited Exemption for Tokens van de Security and Exchange Commission (SEC)

De studie doet onderzoek naar wat de voordelen van de staat zijn, of digitale activa als effecten invloed kan hebben op consumentenbescherming en of het voldoet aan de minimumnormen om aan de vrijstellingen te voldoen.

De Department of Business Oversight is in dit onderzoek verantwoordelijk voor het definiëren van sleutelbegrippen en doet suggesties voor regelgevende kaders. SEC-commissaris Hester Peirce stelde een symbolische vrijstelling al in februari voor, echter heeft de regelgevende instantie deze nog niet officieel vastgesteld.

Het rapport moet officieel op of voor 1 januari 2022 aan de California Legislature worden aangeboden.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.245,06 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.091,97 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.310,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.315,83 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.364,90 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.364,90 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.091,97 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.245,06 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.310,70 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.315,83 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...