cryptocurrency_belastingwijziging_afgewezen_door_Franse_overheid

Cryptocurrency belastingwijziging afgewezen door Franse overheid

Frankrijk heeft ideeën afgewezen die beleggers van cryptocurrency ten goede zouden zijn gekomen.

Cryptocurrency-beleggers in Frankrijk hebben een klap gekregen met het nieuws dat de Franse overheid een verzameling belastingwijzigingen en -herzieningen heeft afgewezen die in het voordeel van de crypto-wereld zouden zijn geweest. Het idee was dat alleen de winst zou worden belast wanneer die naar een fiat-rekeningnummer zou worden overgemaakt, maar dit idee werd afgewezen.

Cryptocurrencies worden in Frankrijk momenteel belast met een tarief van 36,2%. Het tarief bestaat uit standaard inkomstenbelasting plus een sociale bijdrage. Een voorstel blijft op tafel voor een belastingtarief van 30% voor cryptocurrencies, maar hierover moet nog worden beslist door de Franse overheid.

Advertentie

Een ander voorstel waar echter al wel een uitspraak over is gedaan, is een amendement dat een lijn zou hebben getrokken tussen gewone cryptocurrency-transacties en incidentele transacties. Dit zou gebruikers een iets gunstiger belastingtarief bieden, maar de overheid zag ook dit voorstel niet zitten.

Verwacht wordt dat volgend jaar een beslissing zal worden genomen over de hoogte van inkomstenbelasting. Gezien de manier waarop de meeste beslissingen tot nu toe zijn genomen, is het echter verre van duidelijk of de regering het amendement zal aannemen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€9.077,24 Kopen
1
1
Bitvavo
Reviewed
€8.964,00 Kopen
2
2
Coinmerce
Reviewed
€8.993,66 Kopen
3
3
Bitonic
Reviewed
€9.013,66 Kopen
4
4
Litebit
Reviewed
€9.023,05 Kopen
5
5
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.024,50 Kopen
Laatste nieuws