Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Overheid en regulatie Deense bank Nordea verbiedt personeel in crypto te handelen, rechtbank stemt in

Deense bank Nordea verbiedt personeel in crypto te handelen, rechtbank stemt in

Nordea Bank heeft er wettelijk voor gezorgd dat het verboden is voor haar werknemers in bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies te handelen, na een uitspraak van de Deense rechtbanken.

Volgens het vonnis is Nordea vrij werknemers te verbieden om in bitcoin te investeren vanwege de risico’s die verbonden zijn aan het handelen in cryptocurrencies.

- Advertentie -

De Deense vakbond voor werknemers in de financiële sector had oorspronkelijk een rechtszaak aangespannen tegen de bank, na een memo dat in januari 2018 werd verspreid waarin werknemers werden gewaarschuwd dat “de risico’s te groot waren” om in crypto te handelen.

Nordea rechtvaardigde haar verbod door te zeggen dat de cryptomarkten niet gereguleerd zijn en vaak gekoppeld worden aan criminele activiteiten, waaronder het witwassen van geld. Nordea beweerde dat werknemers de reputatie van de bank en haar klanten konden schaden door te investeren in bitcoin, zelfs wanneer ze dit in hun eigen tijd deden. Kent Petersen, de voorzitter van de vakbond, zei over het besluit van de bank:

We hebben een rechtszaak aangespannen vanwege het principe dat iedereen een privéleven heeft en daarmee het recht heeft om als particulier te handelen.

Hij vervolgde:

Het was belangrijk voor ons en onze leden om vast te stellen welke rechten werkgevers hebben. In dit geval ging het verder dan wat wij passend achten.

Ondanks de inspanningen van de vakbond, stemden de Deense rechtbanken in met het verbod van Nordea omtrent werknemers die crypto in hun vrije tijd verhandelden. De uitspraak is niet van toepassing op crypto-activa die vóór het verbod zijn verkregen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.177,51 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.078,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.116,22 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.137,05 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.138,38 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...