Kevin Schijven Kevin Schijven
09/04/2021 14:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/04/2021 14:11

Deze rechtszaak “kan toekomst van alle crypto bedreigen, waaronder Bitcoin en Ethereum”

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Deze rechtszaak kan toekomst van alle crypto bedreigen, waaronder Bitcoin en Ethereum

Mati Greenspan, een bekende analist in de cryptocurrency-markt, waarschuwt dat de aanklacht van Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen LBRY een “de toekomst van alle crypto kan bedreigen”

De oprichter van Quantum Economics en voormalig analist bij eToro noemt de houding van de SEC niet bepaald crypto-vriendelijk in een nieuwsbrief gepubliceerd op 8 april:

LBRY is een content platform voor video’s, muziek en boeken gebouwd met blockchain-technologie. Het is een soort YouTube, maar dan decentraal. De SEC beschuldigt LBRY van de illegale verkoop van effecten met LBRY Credit tokens.

In die zin lijkt de aanklacht enigszins op de rechtszaak van de SEC tegen Ripple (XRP). De gevolgen van de LBRY rechtszaak kunnen volgens Greenspan enorm zijn voor de crypto-industrie:

“Mocht de rechtbank partij zijn tegen LBRY, dan zou dat letterlijk de toekomst van alle cryptocurrencies, inclusief Bitcoin en Ether, in twijfel trekken.”

De reden hiervoor is dat een uitspraak in deze zaak wellicht een predecent zal zetten voor toekomstige zaken en rechters de neiging hebben om eerdere uitspraken in vergelijkbare zaken over te nemen.

“Niet alleen is het duidelijk dat de enige misdaad van het project het oprichten in de Verenigde Staten was, deze zaak geeft ook geloof aan het vermoeden dat, om welke reden dan ook, sommige Amerikaanse functionarissen opzettelijk innovatie binnen hun grenzen ontmoedigen. Alhoewel ze het proberen, zal dit niet de revolutie stoppen. Het zal het alleen naar het buitenland jagen.”

Greenspan verwijst zijn lezers om een kijkje te nemen op helplbrysavecrypto.com. De analist geeft overigens geen commentaar op de Ripple rechtszaak. Gisteren startten XRP-fans een petitie tegen de SEC over die rechtszaak.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie