Chinese politie crypto-hackers

Drie hackers opgepakt voor het stelen van $87 miljoen in crypto

0

De Chinese politie heeft op 18 augustus drie hackers gearresteerd. De hackers worden verdacht van het stelen van 600 miljoen yuan (ongeveer $87 miljoen) aan cryptocurrencies, zo meldt het Chinese Xinhua.

Melding over de hack werd voor het eerst gedaan door een persoon genaamd Zhang. Hij deed aangifte van de hack bij de lokale politie op 30 maart in de stad Xi’an. Zhang beweerde dat zijn computer was gehackt en dat de hackers Bitcoin, Ethereum en andere cryptocurrency hadden gestolen ter waarde van 100 miljoen yuan ($14,5 miljoen).

Uit het onderzoek, uitgevoerd door een speciale eenheid van de politie, blijkt dat de hackers de computer van Zhang op afstand (remote) hadden overgenomen om het geld te stelen en bijna geen spoor achterlieten.

De politie geeft aan dat zij bij de opsporing hulp hebben gehad van verscheidene lokale internetproviders. De eerste verdachte werd binnen drie maanden tijd gevonden in de provincie Huan. De andere twee verdachten zijn in de daaropvolgende twee maanden gevonden. Zij werden gevonden in Changchun en Beijing. Alle drie de verdachten zijn op 18 augustus opgepakt.

De drie hackers worden verdacht van het samenwerken en het coördineren van meerdere (remote-) aanvallen op zowel particulieren als bedrijven. Zij zouden 600 miljoen yuan ($87 miljoen) buit hebben gemaakt.

In juli werden in China tevens 20 verdachten opgepakt voor het zogenaamde crypto-jacking. Een methode om computers met malware te infecteren om zo cryptocurrency te minen. In deze zaak werd $2 miljoen aan cryptocurrency vergaard.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws