Erik Juffermans Erik Juffermans
15/03/2023 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/03/2023 07:00

Duizenden ethereum bezitters verenigen zich tegen aanklager New York

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
De 3 belangrijkste veranderingen sinds de Ethereum merge

Foto: leksiv/Shutterstock

Op 10 maart kondigde de openbare aanklagers van de New York Attorney General (NYAG) aan dat het crypto exchange KuCoin aan wil klagen. NYAG Letitia James zei toen ook dat ethereum (ETH) kwalificeert als een effect. In reactie hebben inmiddels meer dan duizend ethereum bezitters zich verenigd in een rechtszaak tegen de NYAG om de claim van James aan te vechten.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto een ongeregistreerd effect?

Hoewel het momenteel geen officiële aanval tegen Ethereum betreft, is het toch zorgelijk. Omdat in de toekomst het statement van James serieuzere vormen aan zou kunnen nemen, is de rechtszaak aangespannen. James vergelijkt ethereum met terra (LUNA).

Het kwalificeren als effect van crypto assets is de go-to tactiek van Amerikaanse toezichthouders in hun strijd tegen crypto. Voor het verkopen van effecten is namelijk een vergunning van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) nodig. Mocht een crypto daadwerkelijk erkend worden als effect, kan dat grote gevolgen hebben voor de handel van de munt en tot hoge boetes leiden. Ripple (XRP) ziet momenteel in een rechtszaak met de SEC verwikkeld hieromtrent.

SEC op oorlogspad

Enkele weken geleden ging de SEC ook achter crypto exchange Kraken aan. De staking diensten van Kraken zouden namelijk ook een ongeregistreerd effect zijn. Kraken betaalde 30 miljoen dollar in een schikking en stopte per direct met staking diensten in de Verenigde Staten.

Ook Binance kreeg de SEC om vergelijkbare redenen op z’n dak. Binance is al lang bezig met een proces om de assets van de failliete exchange Voyager over te nemen. Alles leek prima te gaan tot de SEC hier een stokje voor stak. Een element van de overname, namelijk de VGX tokens van Voyager waren, jawel, een ongeregistreerd effect.

In een rechtszaak oordeelde een rechter echter in het voordeel van Binance. De beschuldigingen van de SEC wogen niet op tegen het belang van de overname. Mooi nieuws voor Binance en Voyager dus. Maar ook mooi nieuws voor de crypto sector als geheel. De Amerikaanse financiële waakhond is dus niet onoverwinnelijk en dat biedt perspectief.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Fundador de ETH rechaza un regalo de $6.000 millones por su cumpleaños
Ethereum-oprichter waarschuwt: Pro-crypto politici niet te vertrouwen
Bitcoin en memecoins schieten omhoog na moordaanslag op Donald Trump
Crypto als wapen tegen China – Trump’s verrassende nieuwe strategie
Crypto lucht op: SEC staakt onderzoeken naar 2 grote cryptobedrijven
Crypto lucht op: SEC stopt onderzoeken naar 2 grote cryptobedrijven
Advertentie