Kevin Schijven Kevin Schijven
20/02/2024 11:53 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/02/2024 11:45

Eerste foto van FTX’s ‘Crypto Koning’ in de gevangenis duikt op

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
'Crypto koning' eist mildere straf en promoot Solana aan bewakers

Foto: lev radin/Shutterstock

Sam Bankman-Fried (SBF), de 31-jarige Amerikaanse entrepreneur, werd niet lang geleden nog gezien als de “messias van de crypto wereld”. Zijn crypto exchange, FTX, groeide in zeer korte tijd uit tot een van de grootste crypto beurzen ter wereld.

Althans, totdat het bedrijf in elkaar stortte. FTX kon namelijk de dalende markt van 2022 niet overleven en dat kwam doordat het sjoemelde met klantentegoeden.

In november 2023 werd Bankman-Fried schuldig verklaard voor onder andere fraude. Er is nu een nieuwe foto opgedoken van de oud-CEO in de gevangenis.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Eerste foto van ‘Crypto Koning’ Sam Bankman-Fried sinds gevangenschap duikt op

De foto, gedeeld door crypto journalist Tiffany Fong, toont een schril contrast met de eerdere publieke verschijningen van Bankman-Fried.

De foto is genomen op 17 december 2023 in het Metropolitan Detention Centre in New York en het is de eerste keer dat hij publiekelijk te zien is sinds zijn gevangenschap.

Bankman-Fried is te zien met een nieuwe look; een baard en een slank postuur, naast vijf andere gevangenen.

Advertentie

Interview met medegevangene van voormalig FTX CEO SBF

Fong biedt een inkijkje in het dagelijkse leven van de oude “crypto koning” via een interview met een voormalig medegevangene. “G Lock,” links van Bankman-Fried op de foto, beschrijft hem als een “zeer vreemde maar goede kerel.”

Volgens G Lock is Bankman-Fried niet het doelwit geworden van ernstig geweld of intimidatie. Hij noemt Bankman-Fried “meer gangster” dan rapper Tekashi Six Nine, want Bankman-Fried “heeft nooit iemand verraden.”

Ook meldt G Lock dat Bankman-Fried niet veel aandacht aan zijn persoonlijke hygiëne besteedt. “Hij heeft duidelijk veel meegemaakt,” merkt Fong op.

De foto wordt met gemengde reacties ontvangen door de crypto gemeenschap. Sommige mensen merken op dat hij het zwaar lijkt te hebben in de gevangenis, terwijl anderen grappen dat hij op het punt staan “het album van het jaar uit te brengen.”

FTX ging in november 2022 failliet en had toen een geschatte waarde van ruim $30 miljard, maar meer dan $8 miljard aan klantentegoeden bleken zoek te zijn.

Hoewel Bankman-Fried al schuldig is verklaard, is de strafoplegging nog niet gebeurd. Zijn strafoplegging zal pas plaatsvinden op 28 maart. Hij kan mogelijk tientallen jaren achter de tralies verdwijnen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie