EU_komt_met_strenge_regelgeving_omtrent_crypto

EU komt met wet- en regelgeving omtrent crypto-exchanges

Met een meerderheidsstem heeft het Europese parlement overeenstemming bereikt om cryptocurrencies strakker te reguleren.

Een overeenkomst van de Europese raad met het advies om cryptocurrencies strakker te reguleren en zo misbruik, witwassen en het financieren van terrorisme tegen te gaan is in goede aarde gevallen bij het Europese parlement, waar het afgelopen donderdag een meerderheid van de stemmen behaalde.

De nieuwe wetgeving, welke volledige transparantie beoogt betreffend cryptocurrencies, exchanges en wallet-aanbieders, is aangenomen met 574 stemmen voor, 13 stemmen tegen en 60 niet ingediende stemmen.

Advertentie

Criminele gedrag is niet veranderd volgens Kirsjanis Karins, lid van het Europese parlement uit Letland. Zij voegde hier het volgende aan toe:

Criminelen gebruiken anonimiteit om illegale praktijken en het financieren van terrorisme wit te wassen. Deze wetgeving helpt deze gevaren onder de aandacht te brengen bij onze inwoners en bij de financiële sector door transparantie te bieden met betrekking tot gebruikersinformatie en informatie betreffende de mensen achter de bedrijven. Daarnaast biedt het ook strakkere regelgeving omtrent de regulering van virtuele munteenheden en anonieme prepaid betaalkaarten.

Onder de nieuwe wetgeving zullen crypto-exchanges en dienstverleners in de crypto-wereld zich moeten registeren en zullen zij aan voorwaarden moeten voldoen wat gebruikersverificatie betreft.  

De Nederlandse europarlementariër Judith Sargentini beweert dat miljarden euro’s verloren gaan door witwassen, het financieren van terrorisme en belastingontduiking, welke eigenlijk naar de zorg, scholen en infrastructuur in de EU zouden moeten gaan.

Sargentini voegde het volgende aan haar uitspraken toe:

Met deze nieuwe wetgeving introduceren we strengere regelgeving waarmee we de verantwoordelijkheid van financiële entiteiten verbreden naar gebruikersverificatie.

Een bijgeschaafde regelgeving, welke alle vormen van crypto-exchange dienstverlening zal dekken, zal in een officiële publicatie van de EU verschijnen, waarna het na drie dagen van kracht zal zijn. Lidstaten van de EU zullen dan 18 maanden hebben om de regelgeving door te voeren in diens nationale wetgeving.

Advertentie
Ad
Ad
Bitvavo
Reviewed
€16.001,00 Kopen
1
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.177,70 Kopen
2
2
Bitonic
Reviewed
€14.248,30 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€14.268,20 Kopen
4
4
SATOS
Reviewed
€14.435,50 Kopen
Laatste nieuws