Timo Bult Timo Bult
21/05/2021 09:19 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/05/2021 09:19

Joe Biden gaat achter bitcoin (BTC) aan, koers dipt maar nieuwe grote crash blijft uit

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Joe Biden gaat achter bitcoin (BTC) aan, koers dipt maar nieuwe grote crash blijft uit

Gisteren was te zien hoe de bitcoin (BTC) koers weer aardig boven de $40.000 kon kruipen. Maar precies op het moment dat er een uitbraak leek te komen, kwam de Amerikaanse president Joe Biden met nieuws dat voor een dip zorgde. Het lijkt er namelijk op dat de president strenger zal gaan handhaven op cryptocurrencies.

Een van de maatregelen die worden genomen is dat bedrijven alle crypto-transacties die meer dan $10.000 waard zijn, gemeld moeten worden bij de Amerikaanse belastingdienst. Het doel hiervan is om belastingontduiking tegen te gaan. Dit zal vanaf 2023 gelden, aldus Bloomberg.

Daarnaast kwam het nieuws naar buiten dat Biden het budget van de belastingdienst, de IRS genaamd, met $80 miljard verhoogd. Dit vertaalt zich in een verdubbeling van het aantal werknemers bij de IRS. Met deze uitbreiding zou voornamelijk crypto in het vizier komen te liggen.

Dit soort nieuws noemt men ook wel FUD: fear, uncertainty and doubt. Het zorgt voor onzekerheid op de markt. Gisteren wist bitcoin nog de $42.600 aan te tikken, maar direct na het nieuws dook de koers terug naar $38.170. Dit terwijl er eigenlijk niet zo heel veel is veranderd. Zo was er geen spraken van heftig nieuws zoals een algeheel verbod op bitcoin.

Sommige Amerikanen zijn alsnog niet blij. Charles Payne van Fox Business stelt op Twitter dat Biden “achter crypto aangaat:”

“Net toen je dacht dat president Biden met $80 miljard het leger van IRS-agenten uitbreidt om achter de rijken aan te gaan – gaat de regering het personeel verdubbelen om achter crypto aan te gaan.”

Ondanks de terugval van de koers ziet het ernaar uit dat het nieuws niet voor een dergelijke crash heeft gezorgd zoals we die twee dagen geleden zagen. Toch stoeit de bitcoin koers nu weer met de $40.000 met in de afgelopen uren weer een klein dipje.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie