Roy van Krieken Roy van Krieken
27/10/2022 18:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/10/2022 18:01

Kazachstan gaat BNB Chain gebruiken voor digitale nationale valuta

Nieuws
Kazachstan gaat BNB Chain gebruiken voor digitale nationale valuta

Foto: Iryna Budanova / Shutterstock.com

De centrale bank van Kazachstan is akkoord gegaan met het plan om de BNB Chain van Binance te gaan gebruiken voor het testen van hun eigen central bank digital currency (CBDC). Deze CBDC zal feitelijk een gedigitaliseerde versie zijn van de nationale valuta van Kazachstan.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Binance haalt Kazachstan binnen

Eerder ging Binance het gesprek aan met een aantal functionarissen van de centrale bank van Kazachstan (NBK). Volgens de CEO van Binance, Changpeng Zhao, werden de functionarissen hier in detail geïntroduceerd aan de BNB Chain. Daarnaast werd er zeer waarschijnlijk voorgesteld om deze BNB Chain te gaan gebruiken voor het uitgeven van de Kazachstaanse CBDC.

De centrale bank van het land lijkt onder de indruk te zijn geweest van hetgeen zij te horen en te zien hebben gekregen. Binance heeft namelijk groen licht gekregen en de centrale bank van Kazachstan gaat gebruik maken van de BNB Chain in de testfase voor hun CBDC-project.

Een woordvoerder van Binance had het volgende te zeggen tegen The Block:

“Binance en NBK zijn overeengekomen om NBK CBDC (digitale tenge) integratie te testen op BNB Chain. Er zijn gesprekken gaande over specifieke use cases die getest moeten worden.”

De NBK is in 2021 al begonnen met het proefproject om de voordelen en kosten van de mogelijke implementatie van digitale valuta te bestuderen. In juli van dit jaar ontwikkelde de centrale bank een model voor de implementatie van digitale valuta, en tegen het einde van dit jaar wordt een definitief besluit over de implementatie verwacht.

Bitcoin mining in Kazachstan

Dat het land concrete stappen neemt om een eigen CBDC te lanceren komt niet geheel als een verrassing. De Kazachstaanse overheid is namelijk overwegend pro-crypto. Daarnaast zijn een heleboel crypto-bedrijven, met name bitcoin (BTC) miners, in het land gevestigd.

Aan het begin van dit jaar was Kazachstan de thuishaven van de op-een-na grootste hoeveelheid miners ter wereld en was het verantwoordelijk voor zeker 16,1% van de totale rekenkracht die aan het Bitcoin netwerk wordt geleverd.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie