Max Max
29/02/2024 18:40 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/02/2024 15:52

Man spoorloos nadat hij €600.000 in crypto ontvangt door tikfout

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Hombre no deja rastro tras recibir €600.000 en cryptos por error

Foto: G.MARTYSHEVA/Shutterstock

Stel je voor: een simpele tikfout verandert plotseling je leven, en ontketenend vervolgens een verhaal van verduistering en mysterie.

Het Australische Rhino Trading, dat de website OTCPro beheert, had per ongeluk €600.000 op het account van een van zijn klanten gestort. Rhino Trading kwam er pas na 10 dagen achter en toen bleek het allemaal al te zijn weggesluisd.

De gebruiker, Kow Seng Hai, is nu onbereikbaar en onvindbaar. De rechtbank heeft daarom al zijn tegoeden bevroren.

UNI koers crasht, Uniswap rechtszaak in VS dreigt
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

Crypto gebruiker ontvangt per ongeluk €600.000

De in Maleisië geboren Australiër Kow Seng Chai had op 25 januari €60.000 op OTCPro gestort. Toen Rhino Trading dit naar zijn exchange wilde verplaatsen, is er per ongeluk een 0 bijgevoegd en was er ineens €600.000 op het account van Chai bijgeschreven.

Toen Rhino Trading de dure fout op 4 februari ontdekte, was het account van Chai al grotendeels leeg, blijkt uit rechtbankdossiers.

Hij had het bedrag gebruikt om meerdere keren de maximale dagelijkse hoeveelheid tether (USDT) te kopen, namelijk 100.000 Amerikaanse dollar (€92.350) per dag. Zo heeft Chai in tien dagen tijd bijna €600.000 weten weg te sluizen.

Advertentie

Klant slaat op de vlucht met het geld

Zodra OTCPro zijn fout ontdekte, probeerde het natuurlijk contact op te nemen met Chai met de vraag of het verkeerd gestorte bedrag weer kon worden teruggegeven. Op de e-mails kwam echter geen antwoord, en via de telefoon werd gemeld dat dit niet het nummer was van Kow Seng Chai. Dat meldt het bedrijf aan de rechtbank.

Rhino Trading heeft door de fout bijna €300.000 verloren. Dat valt wat lager uit doordat er nog een resterend bedrag stond op het account van Chai. Rhino Trading heeft daarom een rechtszaak aangespannen tegen Chai, maar hij is nooit komen opdagen in de rechtbank.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Tegoeden bevroren en mag het land niet uit

Desondanks besloot de hoogste rechtbank van de Australische deelstaat Victoria om Chai bij verstek te veroordelen en al zijn tegoeden te bevriezen. De rechter gaf aan ook rekening te hebben gehouden met het feit dat Chai zich met frauduleuze bankafschriften had aangemeld voor de website.

Op 21 februari besloot de rechtbank hem te verbieden het land te verlaten omdat er volgens rechter Michael Osborne een “reëel risico is dat er activa worden verkocht”.

Wat er nu verder gaat gebeuren in deze zaak is onduidelijk. Het is onbekend waar het geld nu is, of het bijvoorbeeld is omgezet naar reguliere valuta en of het überhaupt nog in Australië is. Van de enige die het wel weet, Kow Seng Chai, ontbreekt nog steeds ieder spoor.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie