Nederlandse Bitcoin- en Cryptobedrijven krijgen uitstel van DNB, 11 bedrijven nu goedgekeurd

Vandaag, 21 november, is de deadline voor Nederlandse cryptobedrijven om goedgekeurd te worden door De Nederlandsche Bank (DNB). Sinds mei dit jaar zijn cryptoaanbieders in Nederland verplicht te registeren bij de financiële toezichthouder. Bestaande cryptobedrijven kregen een half jaar om aan deze registratieplicht te voldoen.

Cryptobedrijven krijgen iets langer de tijd

- Advertentie -

Er liggen echter nog tientallen aanvragen open bij DNB en de financiële toezichthouder geeft daarom bedrijven die nog niet zijn geregistreerd iets langer de tijd. Dat blijkt uit de antwoorden van minister van Financiën Wopke Hoekstra op de kamervragen van Tweede kamerlid Mahir Alkaya:

DNB heeft op 16 november 2020 aangegeven ernaar te streven om trajecten die niet voor 21 november zijn afgerond, maar waarin de aanvraag op korte termijn aan alle eisen zal voldoen, alsnog snel af te ronden. Dit betekent in de praktijk dat deze partijen hun werkzaamheden niet direct hoeven te staken na 21 november.

Aldus Hoekstra. Hoeveel tijd deze bedrijven precies krijgen is niet bekend. Hoekstra geeft aan dat DNB bereid is om in gesprek te gaan met deze aanbieders. Ook meldt hij dat het hier niet om een formele verlenging gaat, dat zou namelijk langer duren en acht hij onnodig.

De open brief

Onlangs stuurden 25 Nederlandse cryptobedrijven samen een open brief naar DNB waarin ze stelden dat de eisen veel te streng zijn en dat DNB op het laatste moment zelfs nieuwe eisen had toegevoegd.

Hoekstra zegt dat deze eisen gelden voor de gehele financiële sector. Ook zegt hij dat DNB ontkent dat extra eisen zijn toegevoegd in een later stadium. DNB hield in september een webinar waar het enkele voorbeelden presenteerden. Hoekstra zegt dat deze voorbeelden niet om verplichte maatregelen gaan en bedrijven kunnen alternatieve maatregelen voorleggen aan DNB tijdens de registratieaanvraag.

Ook zegt Hoekstra dat de bezwaarprocedure nog openstaat bij DNB of dat bedrijven naar de rechter kunnen stappen als ze het niet eens zijn met de beslissingen.

3 nieuwe goedkeuringen

- Advertentie -

In de afgelopen paar dagen zijn in ieder geval weer drie bedrijven goedgekeurd door DNB. De volgende drie bedrijven staan nu in het open register. Ten eerste is er BTC Direct:

Ook Happy Coins is nu geregistreerd:

En tevens ontving Bitonic deze week goedkeuring:

Er staat nu 11 cryptobedrijven in het open register van DNB. Naar schatting liggen nog zo’n 28 aanvragen open bij de toezichthouder.

- Advertentie -
Ad
SATOS
Reviewed
€15.836,40 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€15.546,80 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€15.579,10 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€15.637,30 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.646,10 Kopen
Laatste nieuws
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin even in niemandsland? Deze altcoin hou ik in de gaten!

Een paar maanden geleden leek de $20.000 heel ver weg. Na de all time high van vorige week vrijdag was het deze week weer...