Erik Juffermans Erik Juffermans
30/01/2024 19:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/01/2024 17:03

New York wil positie als globale crypto hub verstevigen

icon-overheidregulatie
Overheid en re…

Foto: Shutterstock/Stephan Guarch

De New York City Bar Association heeft een wetsvoorstel ingediend om de gunstige positie van New York City als crypto hub te behouden. Het nieuwe voorstel moet crypto bedrijven aanmoedigen om zich in New York te vestigen, en moet de positie van New York als leidinggevend commercieel centrum een boost geven.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

New York wil crypto positie verstevigen

Het nieuwe wetsvoorstel promoot technologische en commerciële verbeteringen die de kosten van transacties omlaag zullen brengen. Ook zal het voorstel de efficiëntie en veiligheid van financiële transacties binnen de jurisdictie van New York verbeteren. Dit blijkt uit onderzoek van de Bar Association.

Volgens de New York City Bar Association zijn dit belangrijke factoren die marktparticipanten in rekening nemen bij het kiezen voor een locatie. Het wetsvoorstel moet de Uniform Commercial Code (UCC) van New York aanpassen. Deze UCC is sinds 2014 niet veranderd. Volgens het onderzoek zijn er sindsdien echter veel belangrijke technologische vorderingen geweest. Een van deze vorderingen is uiteraard de ontwikkeling van de crypto industrie.

Het onderzoek meldt dat New York het risico loopt om marktparticipanten kwijt te raken aan andere Amerikaanse staten en zelfs aan andere landen. 11 andere staten pasten hun commerciele reglementen al aan.

“New York riskeert dat marktparticipanten andere staten of zelfs landen zoals Engeland zullen prefereren voor transacties, waaronder digitale assets. Deze andere jurisdicties zijn in rap tempo hun commerciële wetten aan het hervormen om opkomende technologieën en elektronische transacties te faciliteren,”

Crypto hub New York

Aldus het onderzoek. New York heeft overigens het grootste aantal crypto bedrijven ter wereld. Eind 2023 stond dit aantal op 843 bedrijven. Ook wordt de stad gewaardeerd als een van de beste crypto hubs ter wereld. New York moet alleen Dubai en London voor zich laten in deze lijst. Volgens de Bar Association zouden de nieuwe reglementen een goede stap zijn voor New York als globale crypto hub.

“De aanpassingen zullen helpen om de leidinggevende positie van New York in commerciële en financiële vooruitgang te verstevigen. Ook zal het migratie van digitale commercie naar andere jurisdicties ontmoedigen. Dit zal technologische en commerciële vooruitgang promoten en aanmoedigen.”

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie