Rico Engelbarts
19/05/2018 15:31 1 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/05/2018 15:31

President van Kazachstan wilt globale regelgeving voor crypto

icon-overheidregulatie
Overheid en re…

De president van Kazachstan, Nursultan Nazarbayev, roept de wereldwijde gemeenschap op om gemeenschappelijke regels op te stellen met betrekking tot cryptocurrencies. Nazarbayev is van mening dat de huidige, versnipperde regelgeving verwarring en efficiëntie veroorzaakt.

Het is nodig om gemeenschappelijke regels te ontwikkelen. De meeste landen doen actief onderzoek naar de mogelijkheden om cryptocurrency op te nemen in het financiële systeem met de huidige configuratie. Tegelijkertijd zien we compleet los van elkaar staande acties van de betreffende landen. Juist deze acties leiden tot inefficiëntie.

Rol voor de VN
De Kazachstaanse president zegt dat het belangrijk om globale consensus te bereiken omtrent crypto regulatie nu de markt aan het groeien is. Hij stelt voor dat de Verenigde Naties (VN) het voortouw neemt in het opstellen van regels.

Ik stel voor dat dit initiatief wordt geïmplementeerd op het platform van de VN – het enige orgaan dat wordt verkozen door de gehele mensheid om serieuze problemen op te lossen.

Nazarbayev gelooft dat de G7 en G20 fora, welke worden gevormd door ‘s werelds meest welvarende geïndustrialiseerde landen, onvoldoende representatief zijn voor de landen uit de globale crypto gemeenschap. Kazachstan is geen lidstaat van de G7 noch de G20.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie