Kevin Schijven Kevin Schijven
18/11/2019 10:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/11/2019 10:45

Presidentskandidaat Andrew Yang licht zijn plannen voor cryptocurrency regelgeving toe

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Presidentskandidaat Andrew Yang licht zijn plannen voor cryptocurrency regelgeving toe

Andrew Yang, de Democratische presidentskandidaat voor de Amerikaanse verkiezingen van 2020, heeft zijn plannen om nationale regelgeving voor cryptocurrency in te voeren omschreven in een blogpost.
Volgens Yang hebben grote technologiebedrijven als Facebook, Amazon, Google en Apple te veel macht verkregen en is het nodig om ze te reguleren:

De ontwikkeling van technologie gaat sneller dan onze overheid het begrijpt, en de regelgeving schiet tekort om ons te beschermen tegen Big Tech-bedrijven die de voorrang geven aan winst over onze welzijn.

Ze hebben te veel macht verkregen, grotendeels door van onze persoonlijke gegevens te profiteren en zonder aansprakelijkheid – we hebben een punt bereikt waarop de overheid moet ingrijpen.

Aldus Yang die opnieuw het Office of Technology wil invoeren dat ontbonden werd in 1995 in Silicon Valley. Het viel Yang op dat het Congres weinig begrip heeft van nieuwe opkomende technologieën:

Recente hoorzittingen met CEO’s als Mark Zuckerberg hebben het gebrek aan basiskennis van technologie door leden van ons Gongres blootgelegd.

Om technologie effectief te reguleren, moet onze overheid deze begrijpen. Het is beschamend om de onwetendheid te zien die sommige leden van het Congres vertonen wanneer ze het hebben over technologie, en iedereen die de het Congres Mark Zuckerberg heeft zien ondervragen, is zich hiervan goed bewust.

Yang refereert hiermee naar de hoorzitting over Libra, de aankomende cryptocurrency van Facebook. Yang wil vier grote richtlijnen invoeren om de macht van deze grote technologie-bedrijven te verkleinen:

  1. het gebruik van persoonlijke gegevens en privacy reguleren door gegevens als eigendomsrecht te vestigen,
  2. de impact van moderne technologie op de gezondheid en vooral die van kinderen te minimaliseren,
  3. het tegenhouden van het verspreiden van misinformatie die het vertrouwen in de regering aantast en de polarisatie in de samenleving aanwakkert en
  4. het toepassen van moderne regelgeving op opkomende technologieën.

Yang noemt cryptocurrencies en “loot boxes” in computerspellen op als voorbeelden onder de vierde richtlijn. Volgens Yang loopt de Verenigde Staten achter als het gaat om regelgeving met crypto:

Cryptocurrencies zien een hoog niveau aan fraude omdat er geen regelgeving is. Andere landen, die ons voorlopen op het gebied van regelgeving, leiden deze nieuwe markt en dicteren de regels die wij moeten volgen zodra we de achterstand inhalen.

Yang meldt dat er momenteel nog geen nationaal regelgevend kader is voor cryptocurrencies in de VS en dat toezichthouders conflicterende benaderingen hanteren. Hij noemt daarbij de BitLicence van de staat New York als voorbeeld.
Qua cryptocurrency-regelgeving wil Yang het volgende doen: precies definiëren wat een token is, wanneer het een security (effect) is, welke toezichthouder de bevoegdheid heeft, het invoeren van consumentenbescherming en het verduidelijken welke belasting betaald moet worden bij het kopen, verkopen en bezitten van cryptocurrencies.
Daarnaast is het bekend dat Yang een vorm van een zogenaamde universal basic income (UBI) wil invoeren, genaamd de “Freedom Dividend,” waarbij iedereen ouder dan 18 jaar in de VS $1.000 per maand ontvangt. Echter is door onbegrip op Twitter te zien dat lang niet iedereen hier even blij mee is:


Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie