Timo Bult Timo Bult
11/08/2019 14:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/08/2019 14:08

Pro-Bitcoin presidentskandidaat Andrew Yang krijgt steun van Elon Musk

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
pro_bitcoin_presidentskandidaat_andrew_yang_krijgt_steun_van_elon_musk

De Amerikaanse pro-Bitcoin presidentskandidaat Andrew Yang voor de presidentsverkiezingen van 2020 krijgt steun van Elon Musk. Dat laat de Tesla en SpaceX CEO weten middels een tweet. De steun kan wel eens het verschil gaan maken voor Yang, die bekend staat als iemand die goed op de hoogte is van de impact die nieuwe technologieën kunnen hebben.
Musk betoog zijn steun in reactie op een tweet van Dan Carlin, de presentator van de podcast Hard Core History. Musks tweet luidde de drie simpele woorden “Ik steun Yang”. Yang wordt geliefd door velen binnen de technologie-sector.


Hij voorziet namelijk dat de automatisering van de Amerikaanse industrie verstrekkende gevolgen zal gaan hebben voor Amerikanen. Velen zullen zonder werk komen te zitten volgens Yang. Hij wilt daarom een universeel basisinkomen instellen voor iedereen boven de 18 jaar oud. Op zijn campagnewebsite valt te lezen:

Andrew zou het Freedom Dividend, een universeel basisinkomen van $1.000/maand, $12.000 per jaar, implementeren voor elke Amerikaanse volwassene ouder dan 18 jaar. Dit is onafhankelijk van iemands werkstatus of andere factoren.

Yang accepteert donaties in zowel bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en alle andere ERC-20 tokens. Daarnaast sloeg Yang eerder al de handen ineen met het Humanity Forward Fund, een ‘political action committee’ dat voor Bitcoin, innovatie en financiële soevereiniteit is.
Yang zal op 12 september met acht andere democratische presidentskandidaten debatteren. Uit dat debat zal blijken of Yang genoeg steun krijgt om mogelijk de presidentskandidaat voor de democraten te worden.
Heb je maandag de laatste wekelijkse koersanalyse van onze analist David gemist? David legt uitgebreid zijn visie op en verwachting van de koers uit. Klik hier om zijn analyse alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Goedkeuring ethereum ETF's kan tot grote koersexplosie leiden
Goedkeuring ethereum ETF’s kan tot grote koersexplosie leiden
SEC voorzitter onder vuur voor mogelijke ethereum misleiding
SEC voorzitter onder vuur voor mogelijke ethereum misleiding
Advertentie