Timo Bult Timo Bult
11/08/2019 14:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/08/2019 14:08

Pro-Bitcoin presidentskandidaat Andrew Yang krijgt steun van Elon Musk

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
pro_bitcoin_presidentskandidaat_andrew_yang_krijgt_steun_van_elon_musk

De Amerikaanse pro-Bitcoin presidentskandidaat Andrew Yang voor de presidentsverkiezingen van 2020 krijgt steun van Elon Musk. Dat laat de Tesla en SpaceX CEO weten middels een tweet. De steun kan wel eens het verschil gaan maken voor Yang, die bekend staat als iemand die goed op de hoogte is van de impact die nieuwe technologieën kunnen hebben.
Musk betoog zijn steun in reactie op een tweet van Dan Carlin, de presentator van de podcast Hard Core History. Musks tweet luidde de drie simpele woorden “Ik steun Yang”. Yang wordt geliefd door velen binnen de technologie-sector.


Hij voorziet namelijk dat de automatisering van de Amerikaanse industrie verstrekkende gevolgen zal gaan hebben voor Amerikanen. Velen zullen zonder werk komen te zitten volgens Yang. Hij wilt daarom een universeel basisinkomen instellen voor iedereen boven de 18 jaar oud. Op zijn campagnewebsite valt te lezen:

Andrew zou het Freedom Dividend, een universeel basisinkomen van $1.000/maand, $12.000 per jaar, implementeren voor elke Amerikaanse volwassene ouder dan 18 jaar. Dit is onafhankelijk van iemands werkstatus of andere factoren.

Yang accepteert donaties in zowel bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en alle andere ERC-20 tokens. Daarnaast sloeg Yang eerder al de handen ineen met het Humanity Forward Fund, een ‘political action committee’ dat voor Bitcoin, innovatie en financiële soevereiniteit is.
Yang zal op 12 september met acht andere democratische presidentskandidaten debatteren. Uit dat debat zal blijken of Yang genoeg steun krijgt om mogelijk de presidentskandidaat voor de democraten te worden.
Heb je maandag de laatste wekelijkse koersanalyse van onze analist David gemist? David legt uitgebreid zijn visie op en verwachting van de koers uit. Klik hier om zijn analyse alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie