Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Rusland wil met wet bitcoin en andere cryptocurrencies verbieden

Rusland geeft aan dat het wetsvoorstel om activiteiten omtrent cryptocurrencies te verbannen voortkomt uit de aanhoudende paniek veroorzaakt door het coronavirus. Regelgevers zeggen dat cryptocurrency nu meer dan ooit laat zien dat hun volatiliteit extreem gevaarlijk is en dat het simpelweg niet veilig is om operaties rond crypto in de toekomst toe te staan.

Alexey Guznov, het hoofd van de Russische centrale bank, legt het uit:

We zijn ervan overtuigd dat er grote risico’s hangen aan het legaal maken van operaties met cryptocurrenies als we kijken naar de financiële stabiliteit, voorkomen van witwassen en de veiligheid van de consument. We hebben bezwaar tegen het feit dat er instellingen zijn die de uitgave van cryptocurrency organiseren en de verspreiding ervan makkelijker maken.

- Advertentie -

Guznov maakt duidelijk dat het wetsvoorstel niet bedoeld is om de eigendom van crypto illegaal te maken. Mochten de mensen cryptocurrencies kopen vanuit buiten de staat of in een rechtsgebied waar er geen verbod is, dan mogen ze deze natuurlijk houden. Daarnaast, degene die gekocht, gehandeld of verkocht hebben in Rusland voordat de wet in werking is gegaan zal geen boete of staf krijgen.

Alex Kuptsikevich, senior financial analyst bij FX Pro, gaf aan dat Rusland waarschijnlijk wilde wachten tot crypto zal verdwijnen, maar het lijkt erop dat dit niet zal gebeuren. Hij zei dat Russische wetgevers dit waarschijnlijk niet zagen aankomen en hoopten dat de problemen vanzelf zouden verdwijnen.

Kuptsikevich zei:

Vertegenwoordigers van de Russische centrale bank hebben herhaaldelijk hun mening gegeven: de roebel is, zoals de wet zegt, het enige legale betaalmiddel in Rusland. Pogingen om cryptocurrencies te definiëren met de status van ‘digitale financiële activa’ duurden zo lang omdat wetgevers hoopten dat de crypto-hype zou verdwijnen en ze geen nieuwe juridische stappen hoefden te zetten.

Teleurstelling

Het wetsvoorstel kent een ongelukkige timing. Net wanneer de koers van bitcoin weer aan het herstellen is en crypto-fanaten er waarschijnlijk weer in willen stappen. Russen die in bitcoin willen investeren zullen waarschijnlijk met teleurstelling te maken krijgen.

De nieuwe Russische wet is vergelijkbaar met de wetten die worden gehandhaafd door landen als China en Zuid-Korea, die een verbod hebben ingesteld op initial coin offerings  (ICO’s) en aanvullende crypto-gerelateerde activiteiten.

Volgens onze analist David is het niet het moment om short te gaan en is hij nog steeds op zoek naar een long entry. Dat vergt wel geduld, want de situatie blijft gevaarlijk! Hoe zien de grafieken van bitcoin eruit en wat kan David je daar nog meer over vertellen? Lees het in zijn net verschenen technische analyse: Heb geduld!

Ook onze analist Michiel pleit voor geduld! Volgens hem is de koers van bitcoin ons geduld aan het beproeven en hij vindt het geen probleem om te wachten op een mooie entry; die kan zowel rond de $6.500-7.000 liggen als aanzienlijk lager van hier. Hoor en zie meer in de dagelijkse koersvideo voor onze leden die we vandaag als freebie weggeven!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.193,00 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.193,00 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...