Spaanse regeringspartij stelt voor blockchain te gebruiken in bestuur van het land

133 afgevaardigden van de Spaanse regeringspartij, Partido Popular, hebben een wetsvoorstel ingediend om blockchain-technologie te gebruiken in het openbaar bestuur van Spanje, meldt CriptoNoticias zaterdag 30 juni

- Advertentie -

Het wetsvoorstel werd op 22 juni aan het Spaanse congres voorgesteld en op 26 juni gepubliceerd op de officiële website van de wetgevende macht. Het is nog niet beoordeeld door andere afgevaardigden. De website heeft tot nu toe geen verdere informatie verstrekt over de details van het wetsvoorstel.

De Partido Popular heeft overwogen om belastingvoordelen te geven aan bedrijven die blockchain-technologie toepassen. De relevante wetgeving zou tegen het einde van het jaar voltooid moeten zijn.

In maart bood een andere Spaanse partij, Ciudadanos, aan om duidelijke regels vast te stellen voor tussenpersonen die werken met cryptocurrencies en om hen de nodige informatie te laten verstrekken aan de Spaanse belastingdienst.

Later die maand diende een andere grote partij, de Partido Socialista Obrero Español, een motie in om onderzoek te doen naar hoe cryptocurrency in andere landen gereguleerd wordt.

- Advertentie -
Ad
Bitvavo
Reviewed
€15.499,70 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€15.533,70 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€15.592,60 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.594,00 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€15.777,80 Kopen
Laatste nieuws
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin even in niemandsland? Deze altcoin hou ik in de gaten!

Een paar maanden geleden leek de $20.000 heel ver weg. Na de all time high van vorige week vrijdag was het deze week weer...