spaanse_wetgevers_pushen_voor_blockchain_gebruik_in_overheid

Spaanse wetgevers pushen voor blockchain gebruik in overheid

0

De Spaanse regeringspartij is van mening dat de overheid blockchain moet gaan gebruiken om de overheidsadministratie van het land efficiënter te beheren.

Vorige week dienden 133 afgevaardigden van de ‘Popular Party’ een blockchain-gerelateerd voorstel in bij het Congres van Afgevaardigden. Dit voorstel beveelt de overheid aan om blockchain in te voeren “met als doel de interne processen te verbeteren en traceerbaarheid, robuustheid en transparantie in de besluitvorming te bieden”, aldus openbare documenten.

Het document vervolgde:

“De introductie van blockchain – in administratieve concessies, contracten of interne processen – zal meer controle, traceerbaarheid en transparantie in dergelijke processen bevorderen. Daarnaast kan het gebruik van deze technologie ook extra inkomsten voor de administratie opleveren door de promotie van nieuwe modellen van de uitwisseling van rechten in sectoren zoals logistiek, toerisme of infrastructuur.”

Bovendien adviseerden de wetgevers om publieke en private blockchain-modellen te bouwen “om secundaire markten voor goederen en diensten te bevorderen die de kosten verlagen, de productiviteit verhogen en de creatie van gespecialiseerde banen aanmoedigen.”

Daarom beveelt het voorstel ook aan dat de overheid de opleiding van ontwikkelaars faciliteert “om de uitvoering ervan zoveel mogelijk te verbeteren.”

Ondanks de ondersteuning voor het gebruik van blockchain-technologie, bevatte het voorstel geen specifieke plannen of een tijdlijn voor het daadwerkelijk starten van deze plannen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws