Rico Engelbarts
05/07/2018 14:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/07/2018 14:00

Spaanse wetgevers pushen voor blockchain gebruik in overheid

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
spaanse_wetgevers_pushen_voor_blockchain_gebruik_in_overheid

De Spaanse regeringspartij is van mening dat de overheid blockchain moet gaan gebruiken om de overheidsadministratie van het land efficiënter te beheren.

Vorige week dienden 133 afgevaardigden van de ‘Popular Party’ een blockchain-gerelateerd voorstel in bij het Congres van Afgevaardigden. Dit voorstel beveelt de overheid aan om blockchain in te voeren “met als doel de interne processen te verbeteren en traceerbaarheid, robuustheid en transparantie in de besluitvorming te bieden”, aldus openbare documenten.

Het document vervolgde:

“De introductie van blockchain – in administratieve concessies, contracten of interne processen – zal meer controle, traceerbaarheid en transparantie in dergelijke processen bevorderen. Daarnaast kan het gebruik van deze technologie ook extra inkomsten voor de administratie opleveren door de promotie van nieuwe modellen van de uitwisseling van rechten in sectoren zoals logistiek, toerisme of infrastructuur.”

Bovendien adviseerden de wetgevers om publieke en private blockchain-modellen te bouwen “om secundaire markten voor goederen en diensten te bevorderen die de kosten verlagen, de productiviteit verhogen en de creatie van gespecialiseerde banen aanmoedigen.”

Daarom beveelt het voorstel ook aan dat de overheid de opleiding van ontwikkelaars faciliteert “om de uitvoering ervan zoveel mogelijk te verbeteren.”

Ondanks de ondersteuning voor het gebruik van blockchain-technologie, bevatte het voorstel geen specifieke plannen of een tijdlijn voor het daadwerkelijk starten van deze plannen.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie