Kevin Schijven Kevin Schijven
04/04/2021 15:38 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/04/2021 15:38

Strengere bitcoin (BTC) wetgeving komt waarschijnlijk binnenkort, aldus voormalig SEC voorzitter

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Strengere bitcoin (BTC) wetgeving komt waarschijnlijk binnenkort, aldus voormalig SEC voorzitter

Jay Clayton, voormalig voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), benadrukt nogmaals dat Bitcoin (BTC) geen security, of effect, is onder Amerikaanse wetgeving.

De financiële toezichthouder had dit al besloten voordat Clayton überhaupt bij de SEC kwam. Toch betekent dit niet dat Bitcoin niet gereguleerd zal worden, zegt Clayton in een interview met CNBC:

 “Waar digitale activa terechtkomen, zal in feite gedeeltelijk worden aangedreven door regelgeving, zowel nationaal als internationaal, en ik verwacht, en ik spreek als burger nu, zal die regulering op dit gebied komen, zowel direct als indirect. We zullen deze regelgevende omgeving zien evolueren.”

Aldus Clayton, die benadrukt dat hij niet als functionaris spreekt. Hij zegt dat deze regelgeving wellicht al binnenkort eraan komt.

De opmerkingen van Clayton zijn een reactie op de rechtszaak tussen de SEC en Ripple. Een dag voordat Clayton bij de SEC vertrok, klaagde de toezichthouder Ripple aan. Ripple wordt beschuldigd van de illegale verkoop van $1,3 miljard aan effecten met XRP.

Ripple ontkent dat XRP effecten zijn en noemt de aanklacht een “aanval op de cryptocurrency wereld,” maar haalt dan uit naar Bitcoin en Ethereum en snapt niet waarom XRP uitgezonderd wordt. Het bedrijf en CEO Brad Garlinghouse noemen BTC en ETH “vervuilend” en in “handen van de Chinezen” en eisen dat de SEC ook naar deze crypto kijkt.

Onlangs zei Tyler Winklevoss dat het hij het zeer onwaarschijnlijk acht dat Bitcoin nog door de Amerikaanse overheid wordt verboden, nadat Ray Dalio juist zei dat hij het “zeer waarschijnlijk” vindt.

Jay Clayton sloot vorige week aan bij One River Asset Management, die begin dit jaar “een van de grootste cryptocurrency investeringen ooit” maakte.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie