Erik Juffermans Erik Juffermans
01/11/2022 14:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/11/2022 14:10

Visa, Paypal en Western Union zetten verder in op crypto en NFT

Nieuws
El mercado de Bitcoin NFT podría crecer hasta los $4.500 millones

Foto: katunes pcnok/Shutterstock

Ondanks de huidige bearmarkt en de scepsis omtrent de sector, zetten grote betalingsfirma’s in op crypto. Van de bedrijven die officiële aanvragen hebben gedaan voor het gebruik van producten gerelateerd aan web3, springen een aantal eruit. Dit zijn de betalingsgiganten Visa, Paypal en Western Union. Alle drie bedrijven hebben namelijk afgelopen week een reeks van nieuwe handelsmerken aangevraagd omtrent crypto, web3 en NFT.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Cryptocurrency wallets

Als men kijkt naar de interesse van de bovenstaande bedrijven in crypto, lijkt die niet te zijn aangetast door de huidige crypto winter. De bedrijven lijken zelfs haast te maken in hun adoptie van crypto technologie. Zo overweegt Visa een eigen crypto wallet te lanceren, blijkt uit een aanvraag:

“Een software voor gebruikers voor het monitoren, bewaren, verzenden, ontvangen en verhandelen van digitale currencies, cryptocurrencies, en non fungible tokens (NFT’s).”

Visa heeft deze interesse uitgebreid naar zelfs de metaverse. Het bedrijf overweegt het lanceren van een eigen virtuele wereld waar gebruikers “kunnen samenkomen om te ontspannen of voor amusement”.

Ook Paypal werkt blijkbaar hard aan zijn cryptocurrency wallet. De betalingsdienst laat gebruikers al  bitcoin (BTC), ethereum (ETH), bitcoin cash (BCH) en litecoin (LTC) kopen en opslaan. Het wil deze wallet wellicht verder uitbreiden met meer crypto.

Bedrijven gaan voor crypto

Western Union heeft ook verscheidene aanvragen gedaan voor het lanceren van dergelijke producten. Hoewel deze aanvragen nog niet geaccepteerd zijn, en geen garantie vormen voor daadwerkelijke toekomstige producten van de bedrijven, is het een groot signaal. Het is duidelijk dat toonaangevende betalingssystemen een toekomst zien in het gebruik van crypto en zich hierop voorbereiden.

NFT’s zijn bij Amerikaanse bedrijven ook nog erg in de smaak, ondanks de bearmarkt. De officiële aanvragen voor NFT’s en gerelateerde digitale verzamelproducten hebben dit jaar een nieuwe record bereikt. Dit jaar werden al 6300 aanvragen voor deze categorie gedaan. In heel 2021 waren dit slechts 2100 aanvragen.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie
Advertentie