Erik Juffermans Erik Juffermans
01/11/2022 14:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/11/2022 14:10

Visa, Paypal en Western Union zetten verder in op crypto en NFT

icon-nft
NFT nieuws
El mercado de Bitcoin NFT podría crecer hasta los $4.500 millones

Foto: katunes pcnok/Shutterstock

Ondanks de huidige bearmarkt en de scepsis omtrent de sector, zetten grote betalingsfirma’s in op crypto. Van de bedrijven die officiële aanvragen hebben gedaan voor het gebruik van producten gerelateerd aan web3, springen een aantal eruit. Dit zijn de betalingsgiganten Visa, Paypal en Western Union. Alle drie bedrijven hebben namelijk afgelopen week een reeks van nieuwe handelsmerken aangevraagd omtrent crypto, web3 en NFT.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Cryptocurrency wallets

Als men kijkt naar de interesse van de bovenstaande bedrijven in crypto, lijkt die niet te zijn aangetast door de huidige crypto winter. De bedrijven lijken zelfs haast te maken in hun adoptie van crypto technologie. Zo overweegt Visa een eigen crypto wallet te lanceren, blijkt uit een aanvraag:

“Een software voor gebruikers voor het monitoren, bewaren, verzenden, ontvangen en verhandelen van digitale currencies, cryptocurrencies, en non fungible tokens (NFT’s).”

Visa heeft deze interesse uitgebreid naar zelfs de metaverse. Het bedrijf overweegt het lanceren van een eigen virtuele wereld waar gebruikers “kunnen samenkomen om te ontspannen of voor amusement”.

Ook Paypal werkt blijkbaar hard aan zijn cryptocurrency wallet. De betalingsdienst laat gebruikers al  bitcoin (BTC), ethereum (ETH), bitcoin cash (BCH) en litecoin (LTC) kopen en opslaan. Het wil deze wallet wellicht verder uitbreiden met meer crypto.

Bedrijven gaan voor crypto

Western Union heeft ook verscheidene aanvragen gedaan voor het lanceren van dergelijke producten. Hoewel deze aanvragen nog niet geaccepteerd zijn, en geen garantie vormen voor daadwerkelijke toekomstige producten van de bedrijven, is het een groot signaal. Het is duidelijk dat toonaangevende betalingssystemen een toekomst zien in het gebruik van crypto en zich hierop voorbereiden.

NFT’s zijn bij Amerikaanse bedrijven ook nog erg in de smaak, ondanks de bearmarkt. De officiële aanvragen voor NFT’s en gerelateerde digitale verzamelproducten hebben dit jaar een nieuwe record bereikt. Dit jaar werden al 6300 aanvragen voor deze categorie gedaan. In heel 2021 waren dit slechts 2100 aanvragen.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie