Roy van Krieken Roy van Krieken
22/12/2021 06:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/12/2021 06:04

VS namen $1,2 miljard aan crypto in beslag in 2021

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
VS namen $1,2 miljard aan crypto in beslag in 2021

Het afgelopen jaar is de crypto industrie in de Verenigde Staten en elders in de wereld totaal ontploft. De marktkapitalisatie van de crypto markten bereikte nieuwe records en de adoptie van cryptocurrencies raakte in een stroomversnelling. Dit betekent ook dat er meer cryptocurrencies werden gebruikt door criminelen. Om die reden heeft de Amerikaanse overheid in 2021 meer crypto in beslag genomen dan ooit tevoren.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Beslaglegging bitcoins

Volgens de directeur van de cybercriminaliteit eenheid van de Internal Revenue Service, de Amerikaanse belastingdienst, heeft de overheid het afgelopen jaar een gigantische hoeveelheid crypto in beslag genomen.

“In het fiscale jaar van 2019 hadden we ongeveer $700.000 aan crypto beslagleggingen. In 2020 was dit gestegen tot $137 miljoen. En tot dusver in 2021 zitten we al op $1,2 miljard.”

Volgens experts zal deze trend de komende tijd nog wel door blijven zetten. Hoe groter de wereld van cryptocurrencies wordt, des te meer crypto wordt er ook gemoeid met malafide praktijken zoals fraude. 

Bitcoin voorraad

De stijging in het aantal inbeslagnames zorgt ervoor dat de Verenigde Staten de wettelijke eigenaar is van een behoorlijke hoeveelheid bitcoins (BTC), maar wat gebeurt er nou precies met deze bitcoins?

Over het algemeen veilt de Amerikaanse overheid de inbeslaggenomen cryptocurrencies aan gewillige kopers. Zo werden er in 2014 nog 30.000 bitcoins verkocht aan de miljardair Tim Draper voor $19 miljoen. Deze bitcoins hebben vandaag de dag een marktwaarde van $1,3 miljard.

Een groot deel van de bitcoins die de Amerikaanse overheid bemachtigd door middel van confiscatie zal op deze manier geveild worden. Volgens Jarod Koopman, de directeur van de cybercriminaliteit unit van de Amerikaanse belastingdienst, ligt dit niet anders dan bij andere goederen die in beslag worden genomen zoals bijvoorbeeld auto’s.

De crypto reserves van de Amerikaanse overheid worden ondertussen zelfs zo groot naar aanleiding van de stijging in het aantal beslagnames dat zij een privaat bedrijf hebben ingeschakeld om de bewaring van deze crypto activa te beheren.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie