Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Wilshire Phoenix reageert fel op door de SEC afgekeurde Bitcoin ETF

De in New York gevestigde vermogensbeheerder Wilshire Phoenix heeft gereageerd op de uitspraak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) die luidt dat de aanvraag voor een Bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) is afgekeurd.

Wilshire Phoenix is “zeer teleurgesteld” in de beslissing van de SEC. De vermogensbeheerder meldt daarbij haar uiterste best te hebben gedaan om te voldoen aan de verwachtingen van de Amerikaanse toezichthouder. In de verklaring van Wilshire staat onder andere:

We hebben er alles aan gedaan om de aandacht van de SEC te krijgen voor dit belangrijke onderwerp, waaronder een uitgebreide analyse die beschikbaar werd gesteld aan het personeel van de SEC, het indienen van belangrijke gegevens en het aanbieden van aanvullende informatie om de listing van een broodnodig gereguleerd bitcoin-gerelateerd ETP [exchange-traded product] in Amerika te faciliteren. Helaas bewijst het oordeel dat al deze inspanningen niet de volledige aandacht van de SEC hebben gekregen.

- Advertentie -

Wilshire Phoenix diende in januari 2019 de aanvraag in bij de SEC en beschreef daarin het fonds als “beleggers toegang bieden tot Bitcoin op een manier die efficiënter, handiger en minder volatiel is dan de aankoop van een zelfstandige Bitcoin.” De vermogensbeheerder heeft na de initiële aanvraag nog zes keer haar aanvraag aangepast om de SEC te bekoren, maar dat mocht niet baten. De SEC wees de aanvraag af vanwege de angst voor marktmanipulatie en zorgen omtrent het beschermen van investeerders.

De directeur van Wilshire Phoenix, William Herrman, reageerde door te zeggen dan een Bitcoin ETF een veiligere manier zou bieden voor entiteiten om te investeren in Bitcoin en dat de vraag naar cryptocurrency zal blijven groeien, ongeacht wat de SEC beslist.

Veel particuliere beleggers investeren al in deze handelswaar en de vraag van beleggers groeit elke dat. Onze ETP is ontworpen om beleggers toegang te bieden tot bitcoin op een gereguleerde en transparante manier, waarmee ook volatiliteit vermindert. Naar mijn mening heeft de Commissie [de SEC] het grote publiek een slechte dienst bewezen door deze aanvraag af te wijzen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.389,90 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.389,90 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...