Rico Engelbarts
07/09/2020 11:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2020 11:10

Zuid-Koreaanse overheidsinstantie gaat blockchain-technologie inzetten

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Zuid-Koreaanse overheidsinstantie gaat blockchain-technologie inzetten

Vanaf oktober implementeert de KISA (Korea Internet & Security Agency) als eerste instantie in Zuid-Korea blockchain-technologie in een overheidssysteem waar identiteitsgegevens op staan. Dit zal via een smartphone app gebruikt kunnen worden.
Naast het systeem gaat de instantie ook een token gebruiken genaamd Kisa coin. Dit is om de werknemers van KISA te belonen. Met de token kunnen ze snacks kopen, koude dranken en kantoorartikelen. Volgens Yonhap is het nog in testfase maar de verwachting is dat ze straks beschikbaar zijn voor iedereen.
Het nieuwe systeem draait op NFC technologie (near field communication). Werknemers kunnen hun QR code scannen om zo toegang te krijgen tot hun winkels binnen de organisatie of om boeken te lenen bij de bibliotheek. De vraag naar contactloze oplossingen steeg naar aanleiding van het coronavirus.
De eerste plek waar KISA van plan is de blockchain-technologie toe te passen is volgens lokale media het hoofdkantoor in Naju ergens in oktober. Daarna volgen de kantoren in Pangyo en Seoul aan het einde van het jaar.
De president van KISA, Kim Seok-hwan zei het volgende over het nieuwe systeem:

“Ik hoop dat de implementatie van deze nieuwe technologie het gebruiksgemak voor de werknemers bevorderd en het veiliger en eenvoudiger maakt. Daarnaast hoop ik dat dit ook wat ogen opent als het gaat om alternatieven voor niet face-to-face identiteit authenticatie methodes bij lokale organisaties.”

De ontwikkelingen rondom blockchain-technologie gaan hard in Zuid-Korea. Daegu, de op 3 na grootste stad van Zuid-Korea heeft onlangs aangegeven ruim $6 miljoen te willen investeren in blockchain-technologie en onderwijs in artificial intelligence.
Daarnaast hebben een miljoen Zuid-Koreanen afstand gedaan van hun fysieke rijbewijs omdat er een blockchain gedreven alternatief is om je rijbewijs in te bewaren. Toegang krijgen tot je rijbewijs kan in daar door de PASS-smartphone app te gebruiken.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie