Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
22/09/2023 18:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/09/2023 18:00

Prominente crypto investeerder roept aan om nu te investeren

Nieuws
Bitcoin koers in gevaarlijk territorium, groot stablecoin nieuws

Foto: Shutterstock/ oatawa

Katie Haun, een van de vooraanstaande figuren in de wereld van cryptocurrency, blijft hoopvol voor de toekomst van crypto, ondanks de recente marktvolatiliteit. Volgens Haun biedt de huidige marktcrisis juist een uitgelezen kans voor strategische investeerders. 

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Wie is Katie Haun?

Katie Haun is een voormalig federaal aanklager en een prominente investeerder in de cryptocurrency-sector. Ze staat bekend als mede-oprichter en partner van het venture capital-fonds Haun Ventures. Het is zowel een early-stage fonds als een mid-to-late stage fonds. Het bedrijf investeert respectievelijk $500 miljoen en $1 miljard in veelbelovende Web3 startups die onder deze categorie vallen. Het bedrijf werd in 2022 opgericht. De oprichting betekende ook een van de grootste debuutfondsen ooit.

Onlangs sloot Haun Ventures twee iconische merken in de crypto-wereld. Hoewel Haun de namen van deze bedrijven niet bekend heeft gemaakt, geeft ze aan geen spijt te hebben van de omvang van haar fondsen en is ze van plan haar investeringen vast te houden, zelfs in een eventuele bull-markt voor crypto. Een project wat wel bekend is de recente investering van het bedrijf in de non-fungible token (NFT) marktplaats OpenSea. 

Advertisement

SEC en crypto regulatie

Haun heeft een sterke mening over de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en de actuele regelgeving omtrent cryptocurrency. Ze bekritiseert de SEC voor de ongepaste invloed uitoefenen op gebieden waarvan dit niet gepast is en noemt daarbij ook de negatieve invloed van Gary Gensler die aan het roer staat bij de instantie. Dit vindt niet alleen in de crypto-industrie plaats maar ook in andere gebieden zoals kunstmatige intelligentie (AI) en klimaatverandering. 

Als voormalig federaal aanklager heeft Haun ook een uniek perspectief op regelgevende kwesties en individuen in de crypto-industrie. Over Sam Bankman-Fried, de oprichter van de crypto-exchange FTX, zegt ze dat hun ontmoetingen enkele ongemakkelijke momenten kenden, voornamelijk rond de thema’s van regelgeving.

 

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement