Rico Engelbarts
23/06/2018 19:34 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/06/2018 19:34

Prominente VC: Beleggers blijven vasthouden aan cryptocurrency ondanks bear-cycle

Nieuws
venture_capital_digital_currency_group_investeerders_blijven_in_markt_ondanks_bear_cycle

Barry Silbert, oprichter en CEO van Digital Currency Group (DCG), de grootste venture capital onderneming die zich richt op de markt voor cryptocurrency, heeft gezegd dat beleggers nog steeds begaan zijn met de cryptomarkt en ondanks de bear-cycle belangstelling tonen in cryptocurrency.
In de afgelopen jaren is DCG uitgegroeid tot de grootste en meest invloedrijke venture capital ondernemingen binnen de cryptocurrency- en blockchain-sector, en financiert meerdere crypto-miljardenbedrijven en dominante ondernemingen waaronder de toonaangevende Japanse exchange bitFlyer, ‘s werelds grootste crypto-exchange Coinbase, de grote crypto asset wallet Blockchain en het in Amerika gevestigde Circle.
Met een reeks openbare cryptocurrency-beleggingsinstellingen zoals de Bitcoin Investment Trust, Ethereum Investment Trust en Ethereum Classic Investment Trust, die worden verhandeld op openbare aandelenmarkten, zijn DCG en Grayscale, een crypto-investeringstak van DCG, het eerste contactpunt voor grootschalige beleggingsondernemingen en venture capital bedrijven die overwegen de cryptomarkt te betreden.
Beste week van 2018
Vandaag, 23 juni verloor de markt voor cryptocurrency meer dan $13 miljard en boekten belangrijke currencies als Bitcoin, Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash en EOS verliezen van 5 tot 11%. Toch onthulde Sibert dat Grayscale de afgelopen week bij een fondsenwerving het beste resultaat van 2018 had, waarbij meer dan $20 miljoen opgehaald werd. Sibert tweette het volgende:

Beste fondsenwervende week van 2018 voor de Grayscale-fondsen; meer dan $20 miljoen opgehaald deze week. Hoezo bear-markt?

Interessant is dat verschillende beleggingsmaatschappijen en prominente handelsondernemingen in de traditionele financiële sector de afgelopen weken enthousiasme hebben getoond voor de crypto-markt, die zich midden in een van de ergste correcties van de recente geschiedenis van de markt bevindt
Bitcoin leed aan een daling van 69% sinds het hoogste punt ooit in december, en beleefde de op twee na ergste correctie in haar geschiedenis, na de correctie van 95% in 2010 en die van 80% in 2014. Echter zijn beleggers meer interesse gaan tonen in de crypto-markt, in tegenstelling tot begin 2018, toen de waarden van de meeste cryptocurrencies op hun hoogste ooit waren.
Jim Cramer, die eerder zijn kijkers op CNBC verzocht voorzichtig te zijn met Bitcoin en de rest van de cryptocurrency-markt, zei onlangs dat banken bang moeten zijn voor cryptocurrencies en dat jonge portfolio managers meer optimisme zijn begonnen te tonen over de opkomende beleggingscategorie dan over de traditionele financiële markt.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie