Timo Bult Timo Bult
12/09/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 14:03

R3 en Mastercard gaan blockchain-betalingssysteem ontwikkelen

Nieuws
R3 en Mastercard gaan blockchain-betalingssysteem ontwikkelen

Blockchain-softwareontwikkelaar R3 slaat de handen ineen met Mastercard, een van ’s werelds grootste betalingsverwerkers. Samen zullen de bedrijven een nieuw systeem ontwikkelen voor grensoverschrijdende betalingen. Dit systeem zal gebaseerd worden op de blockchain-technologie van R3. Mastercard en R3 maakten het nieuws op 11 september bekend middels een aankondiging.
R3 is een bedrijf dat oplossingen op basis van blockchain-technologie ontwikkelt. Deze oplossingen zijn vooral gericht op grote bedrijven. Zo werkt het samen met meer dan 300 bedrijven binnen een ecosysteem waarin gedistribueerde oplossingen worden ontwikkeld. Deze oplossingen draaien op R3’s blockchain-platform, Corda genaamd.
Nu gaat het met Mastercard een betalingsoplossing ontwikkelen om internationale transacties te versnellen en goedkoper te maken. In een reactie legt de CEO van R3, David Rutter, uit:

Alle instituties, groot of klein, vertrouwen op de mogelijkheid om betalingen te verzenden en te ontvangen, maar de technologie waarop ze vertrouwen is maar al te vaak omslachtig en duur. Grensoverschrijdende betalingen kunnen een bijzonder pijnpunt zijn. Corda is specifiek ontworpen voor zakelijke gebruikstoepassingen zoals deze, en we kijken ernaar uit om Mastercard te ondersteunen bij het wereldwijd aanbieden van blockchain-betalingen.

crypto-insiders_telegram_banner
De samenwerking zal zich vooral focussen op het “verbinden van wereldwijde snellere betalingsinfrastructuren, systemen en banken ondersteund door een clearing- en afwikkelingsnetwerk beheerd door Mastercard.” De vicepresident van nieuwe betalingsplatformen van Mastercard, Peter Klein, legt uit:

[De samenwerking] bevestigt onze toewijding aan innovatie, zowel thuis gekweekt als via partnerschappen en overnames, om vooruitgang en innovatie te ondersteunen in de steeds complexer wordende wereldwijde betalingsinfrastructuurruimte.

Crypto Insider David legt in zijn nieuwste bitcoin (BTC) koers weekanalyse uit dat hij de koers op dit moment bullish vindt! Wil je weten wat hij voor de lange termijn verwacht? Lees dan hier verder.
 
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie