Ivo Melchers Ivo Melchers
21/04/2024 14:07 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/04/2024 11:08

Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten

XRP-XRP
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten

Foto: Alexandru Nika/Shutterstock

XRP, de cryptomunt van Ripple, zou zich aan het voorbereiden zijn op een historische prijsrally. De populaire altcoin heeft nog het een en ander in te halen van de vorige bullmarkt, en volgens verschillende analisten zou de koers binnenkort weleens kunnen ontploffen. Laten we een kijkje nemen bij de verschillende hoopvolle analyses.

Ripple slaat terug tegen miljardenboete SEC, ‘voortdurende intimidatie’
  • xrp-xrp-logo
    Ripple nieuws

XRP dominantie op cruciaal steunniveau

Allereerst duiken we in een analyse van crypto-analist ‘EGRAG CRYPTO’. Gisteren bracht hij op socialmediaplatform X zijn meer dan 50 duizend volgers op de hoogte van het feit dat de XRP dominantie zich op een cruciaal level bevindt.

De XRP dominantie verwijst simpelweg naar het aandeel van XRP in de totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies bij elkaar opgeteld.

De analist liet weten dat het marktaandeel van XRP momenteel op een historisch steunniveau ligt vlak boven de 1 procent. In 2017 en 2021 bereikte de XRP dominantie ook al dit niveau, waarna een grote rally werd ingeluid. In 2017 volgde zelfs een gigantische stijging tot een piek van boven de 26 procent.

Indien de dominantie wederom de lucht in schiet, betekent dit simpelweg dat XRP beter zal presteren dan de rest van de cryptomarkt. Met een mogelijke bullrun in het verschiet, zou dit goed nieuws betekenen voor de XRP koers.

Advertentie

XRP bollinger bands

Crypto-analist Tony ‘The Bull’ Severino, met ruim 25 duizend X-volgers, schreef gisteren bovendien dat de maandelijkse Bollinger bands van XRP momenteel ‘’de strakste ooit zijn in de geschiedenis’’.

De Bollinger bands zijn een technische analyse tool die gebruikt wordt om de volatiliteit van een activa te meten. De Bollinger bands bestaan uit het voortschrijdende gemiddelde en twee ‘banden’, die twee standaardafwijkingen boven en onder deze middenlijn zijn gepositioneerd.

Dat de Bollinger bands op de maandelijkse grafiek heel dicht bij elkaar staan, wijst op een periode van extreem lage volatiliteit voor de prijs van XRP. ‘’de laatste keer dat ze zo strak waren, volgde er een rally van 65,000%,’’ zo liet de expert weten.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

XRP koers in jarenlange consolidatiepatroon

Al sinds 2017 vormt de koers van XRP een driehoekspatroon met steeds lagere hoogtepunten en steeds hogere dieptepunten. De vorige bullmarkt sloeg de crypto van Ripple er niet in om een nieuwe all-time high te bereiken. De rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commissionn (SEC), die eind 2020 werd ingeluid, is een belangrijke reden hiervoor.

De juridische strijd met de financiële waakhond is nog steeds niet afgerond. Vorige zomer haalde Ripple al wel een belangrijke overwinning. De tijd zal uitwijzen of de XRP koers deze bullmarkt een inhaalslag weet te bewerkstelligen, of wederom onderdrukt zal worden door de rechtszaak.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie