Ripple: “76% van alle instituties gebruikt crypto in 2025”

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Precio de Ripple tambalea por un ataque fallido de $15.000 millones

Foto: Tobias Arhelger/Shutterstock

Een nieuw onderzoek van Ripple (XRP) heeft zich gebogen over de alsmaar vorderende adoptie van cryptocurrencies in de wereld. Het rapport stelt dat over slechts een paar jaar al een overgrote meerderheid van alle financiële instituties crypto zal gebruiken bij betalingen.

Ripple onderzoek

In het onderzoek is Ripple er naar eigen zeggen achter gekomen dat driekwart van alle financiële instituties van plan is om op relatief korte termijn gebruik te gaan maken van cryptocurrencies als betaalmiddel. Dat zou volgens Ripple betekenen dat in 2025 zeker 76% van al deze instituties het gebruik van cryptovaluta heeft omarmd.

De belangrijkste reden om crypto betalingen te overwegen is volgens Ripple het feit dat de crypto industrie steeds volwassener wordt. Cryptocurrencies worden steeds minder gezien als het ‘Wilde Westen’ en steeds meer als volwaardige nieuwe industrie. Dat betekent dat ook steeds meer bedrijven en instituties bereid zullen zijn om gebruik te maken van blockchain technologie.

Crypto als betaalmiddel

Vooral het gebruik van cryptocurrencies als betaalmiddel trekt de aandacht van een meerderheid van alle financiële instanties, zegt Ripple. Op de tweede plek staat het gebruik van cryptomunten als investering.

Ripple vroeg ook specifiek naar de voordelen waarom deze instanties cryptocurrencies willen gebruiken. De meest voorkomende reden is dat crypto meer mensen toegang geeft tot meer financiële diensten, zegt 42% van de financiële instellingen en 41% van de ondernemingen. Ook als indekking tegen de torenhoge inflatie werd vaak benoemd

Op de vraag wat volgens hen de belangrijkste voordelen zijn van het gebruik van crypto voor betalingen zijn, gaven de financiële instellingen aan dat vooral gegevensbeveiliging en privacy belangrijke factoren zijn.

Daarnaast gaf ook 65% van de ondervraagden aan dat zij cryptocurrencies zouden kopen bij banken als zij de mogelijkheid krijgen om dat te doen. Slechts 17% gaf aan dat zij banken niet genoeg vertrouwen om hier verschillende cryptocurrencies aan te schaffen in de toekomst.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Bizarre XRP voorspelling door cryptobroker - giga run voorspel
Ripple sluit grote strategische samenwerking met overheid
2 bizarre XRP prijsvoorspellingen: Is ripple op $10.000 realistisch?
2 bizarre XRP prijsvoorspellingen: Is ripple op $10.000 realistisch?
Alle cryptonetwerken moeten vervangen worden, waarschuwt Ripple
Alle cryptonetwerken moeten vervangen worden, waarschuwt Ripple
Advertentie