Ripple CTO haalt hard uit naar Ethereum oprichter

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple CTO haalt hard uit naar Ethereum oprichter

Foto: Printexstar/Shutterstock

Onlangs deed de oprichter van het Ethereum (ETH) netwerk, Vitalik Buterin, een uitspraak waarin hij behoorlijk negatief over Ripple (XRP) was. Uiteraard schoot deze uitspraak in het verkeerde keelgat bij XRP-fans. Ook de CTO van Ripple, David Schwartz, was niet te spreken over de woorden van Buterin en haalde hard uit naar de Ethereum-oprichter.

Ethereum oprichter vs. Ripple

In Canada zou er onlangs nieuwe regulatie zijn ingevoerd dat ervoor zal zorgen dat crypto investeerders aldaar een limiet van $30.000 hebben wat betreft het aanschaffen van bepaalde cryptocurrencies, waaronder Solana (SOL). Hoewel Ethereum niet op de lijst staat van cryptocurrencies met een dergelijk limiet, reageerde de Ethereum gemeenschap fel op de regulatie.

Dit was volgens Buterin mooi om te zien. Iemand reageerde echter op het bericht van Buterin dat hij het niet erg zou hebben gevonden als XRP ook een dergelijk limiet opgedragen zou krijgen. Buterin stelde vervolgens dat hij het hiermee eens was en dat Ripple al jaren geleden enig recht op bescherming door de Ethereum gemeenschap verloren was.

Reactie Ripple

Niet geheel verrassend was de reactie vanuit de Ripple gemeenschap enorm. Al snel ontstond er een storm van Ripple-aanhangers op Twitter en zelfs de CTO van Ripple nam deel aan de discussie.

“’De regering moet projecten bestraffen die niet overeenstemmen met ons verhaal’ lijkt me wel iets voor ETH,” zei Schwartz.

David Schwartzman probeerde ook Ethereum en Buterin aan te vallen door te stellen dat ETH en BTC beide securities, ofwel effecten zijn. Enigszins ironisch, aangezien het juist Ripple is dat al een tijd verwikkeld is in een rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om precies dit vraagstuk. Hij stelde:

“Ik denk wel dat het volkomen eerlijk is om miners in PoW systemen te vergelijken met aandeelhouders in bedrijven. Net zoals de aandeelhouders van eBay verdienen aan de resterende frictie tussen kopers en verkopers die eBay niet wegneemt, verdienen miners bij ETH en BTC dat ook.”

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie