Kevin Schijven Kevin Schijven
18/07/2022 12:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/07/2022 12:33

Ripple oprichter is na 8 jaar XRP dumpen eindelijk klaar!

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple analisten: XRP koers eerst flink omhoog, dan hard omlaag

Foto: Wit Olszewski/Shutterstock

Jed McCaleb, medeoprichter van Ripple en Stellar, is eindelijk klaar met het verkopen van zijn enorme XRP buit. Daar heeft hij acht jaar over gedaan en letterlijk miljarden aan verdiend, ten ongenoegen van vele XRP fans. Zijn massale XRP dumps zijn nu eindelijk voorbij, blijkt uit gegevens van XRP Scan.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

McCalebs vertrek bij Ripple

McCaleb vertrok bij Ripple, het bedrijf achter de XRP crypto, in 2014. Dat was kort nadat het bedrijf zijn naam wijzigde van OpenCoin naar Ripple Labs. Hij richtte vervolgens rivaal Stellar (XLM) op.

McCaleb dreigde destijds dat hij direct zijn grote hoeveelheid XRP zou dumpen op de markt. Om te voorkomen dat de XRP prijs dan gelijk instort, werd McCaleb door Ripple aangeklaagd. Dat leidde ertoe dat zijn XRP periodiek werd ontgrendeld.

Desondanks dumpte hij alsnog elk beetje XRP direct zodra hij ze ontving. Dat gebeurde over de afgelopen acht jaar bijna dagelijks, maar dat is nu dus eindelijk voorbij.

Advertentie

Laatste XRP uit Tacostand wallet

Gisteren stuurde McCaleb namelijk zijn laatste 1,1 miljoen XRP uit zijn beruchte “Tacostand” wallet. Vervolgens stuurde hij een “ACCOUNT DELETE” transactie waardoor de wallet van de XRP ledger wordt verwijderd.

In totaal heeft McCaleb maar liefst 9 miljard XRP gedumpt op de markt. Ripple medeoprichter David Schwartz schreef op Quora in 2018 het volgende hierover:

“Jed probeerde zijn XRP snel te dumpen en Ripple heeft hem via een reeks rechtszaken tegengehouden. Dankzij de weigering van Ripple zal Jed’s XRP waarschijnlijk meer dan $1 miljard waard zijn. Hij zal waarschijnlijk de enige zijn die juist ondanks zijn inspanningen een selfmade miljardair wordt.”

Naar schatting heeft McCaleb zelfs meer dan $3 miljard verdiend aan zijn XRP verkoop, meldt Leonidas Hadjiloizou:

“Nu Jed eindelijk de laatste van zijn XRP heeft verkocht, wordt geschat dat hij sinds 2014 in totaal $3,09 miljard en 708 BTC heeft verdiend. Het grootste deel van zijn verkopen vond plaats na de SEC rechtszaak tegen Ripple, $2,562 miljard werd uitbetaald na de 22e van december 2020.”

Daar kreeg McCaleb overigens veel kritiek voor. Volgens XRP fans hield hij hiermee de prijs laag. De XRP community viert dan ook momenteel feest.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie