Timo Bult Timo Bult
08/05/2024 17:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/05/2024 14:53

Ripple rechtszaak: SEC dient laatste reactie in, afronding nabij

XRP-XRP
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple rechtszaak: SEC dient laatste reactie in, afronding nabij

Foto: mariakray/Shutterstock

De rechtszaak tussen Ripple (XRP) en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een belangrijk punt bereikt in hun nog altijd voortslepende juridische strijd. Onlangs diende de SEC namelijk haar laatste reactie in tijdens de huidige fase van de rechtszaak. In de reactie is de SEC nog steeds zeer kritisch over de positie van Ripple.

SEC blijft kritisch, ondanks Ripple’s verdediging in XRP zaak

In hun laatste juridische uitwisselingen heeft de SEC hard gereageerd op Ripple’s beweringen. Het bedrijf achter de XRP crypto beweerde onder andere dat zij niet roekeloos hebben gehandeld. Daarnaast wil de SEC dat er geen “brede onzekerheid” blijft bestaan over de juridische status van XRP na de rechtszaak.

De SEC wil voorkomen dat Ripple in de toekomst niet weer de wet overtreedt. Ondanks dat Ripple sinds het begin van de rechtszaak in 2020 geen regels meer heeft overtreden, stelt de SEC dat toekomstige overtredingen nog steeds mogelijk zijn.

De SEC beweert verder dat Ripple’s beloftes dat het bedrijf haar gedrag na de rechtszaak zal veranderen, niet voldoende zijn om zich te onttrekken van gerechtelijke bevelen. Ripple zou onder andere verschillende veranderingen willen gaan doorvoeren op basis van het recente bevel van de rechter, waaronder het aanpassen van de manier waarop XRP wordt verkocht door Ripple.

Ripple reageert op SEC’s tegenreactie

Als reactie op de kritiek van de SEC, verdedigt Stuart Alderoty, de Chief Legal Officer van Ripple, de positie van zijn bedrijf. Alderoty bekritiseert de SEC voor het niet consequent toepassen van de wet en is optimistisch over een gunstige afloop van de zaak.

“Meer van hetzelfde van de SEC — ze passen de wet niet correct toe en proberen de rechter om de tuin te leiden. Het goede nieuws is dat we dichter dan ooit bij een afronding van deze rechtszaak zijn,” aldus Alderoty.

Ripple behaalde grote overwinningen in de rechtszaak maar de zaak is nog altijd niet afgerond. Onlangs was in het ripple nieuws te lezen dat Ripple mogelijk alsnog een miljardenboete boven het hoofd hangt.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Ripple nieuws

XRP, Cardano en vele anderen zijn 'zombie' volgens Forbes
XRP, Cardano en vele anderen zijn ‘zombies’ volgens Forbes
Alle cryptonetwerken moeten vervangen worden, waarschuwt Ripple
Alle cryptonetwerken moeten vervangen worden, waarschuwt Ripple
2 bizarre XRP prijsvoorspellingen: Is ripple op $10.000 realistisch?
2 bizarre XRP prijsvoorspellingen: Is ripple op $10.000 realistisch?
Advertentie