Thom Derks Thom Derks
01/02/2023 16:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/02/2023 16:02

Ripple verkocht voor $226 miljoen aan XRP in Q4 2022

Nieuws
Ripple vendió XRP por $226 millones en el cuarto trimestre de 2022

Foto: Am.uhrinova/Shutterstock

Ripple, het bedrijf achter de XRP token, publiceert ieder kwartaal een rapport waarin het de voortgang van het project deelt. In het afgelopen kwartaal verkocht het bedrijf voor 226,31 miljoen dollar aan XRP tokens. Hoewel de XRP verkoop door Ripple in het verleden vaak kritiek kreeg, zegt het bedrijf dat het inmiddels alleen nog XRP verkoopt om zijn diensten te faciliteren.

Crypto-revolutie in winkels – Expert ziet miljard gebruikers in 2026
Crypto-revolutie in winkels - Expert ziet miljard gebruikers in 2026

Wat is Ripple?

Ripple is een gecentraliseerd fintech-bedrijf dat wereldwijde betaalproducten bouwt en XRP ontwikkelde. Hoewel het zegt dat Ripple en de XRP token twee aparte entiteiten zijn, gebruikt Ripple XRP voor het bouwen van zijn producten en is het verreweg de grootste houder.

In het kwartaalrapport benoemt Ripple onder andere de ruim 106 miljoen transacties op de XRP Ledger en de creatie van 228.000 nieuwe wallets. Ripple zegt dat het de verkoop van XRP op dit moment alleen nog gebruikt om On-Demand Liquidity (ODL) transacties te faciliteren.

“Ripple beleefde in 2022 zijn sterkste jaar tot nu toe door te focussen op de verdere ontwikkeling van de toepassingen van crypto en het opschalen van ODL,” zo valt er te lezen in het rapport. Ondanks het dramatische jaar 2022 voor de industrie, gaan de ontwikkelingen bij Ripple dus gestaag verder.

Advertentie

Bijna 40 markten

Op het moment van schrijven is het product van Ripple beschikbaar in bijna 40 betaalmarkten, terwijl dat er in 2020 slechts drie waren. ODL lanceerde in 2018 en helpt klanten van Ripple om praktisch kosteloos en zonder financiële tussenpersonen om geld door de hele wereld te sturen. In tegenstelling tot normale internationale banktransacties, komen de transacties op het netwerk van Ripple direct aan op de plaats van bestemming.

Verder erkent Ripple dat de activiteit met betrekking tot XRP op de spotmarkt is gedaald ten opzichte van het eerste kwartaal van 2022. Destijds ging er nog voor 1,1 miljard dollar aan XRP heen en weer, terwijl dat nu nog maar 700 miljoen dollar betreft. Ondanks dat zie het een hoop aanknopingspunten voor de toekomst en lijkt de activiteit langzaam weer terug te keren.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
Dit is wanneer XRP de $250 kan halen volgens analisten
Sinds 2023 wekelijks €25 aan XRP kopen: het verrassende resultaat
Sinds 2023 wekelijks €25 aan XRP kopen: het verrassende resultaat
Advertentie