Tim Kamp Tim Kamp
20/12/2023 15:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/12/2023 14:39

Ripple versterkt Europese aanwezigheid met grote stap

XRP-XRP
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple versterkt Europese aanwezigheid met grote stap

Foto: Piotr Swat/Shutterstock

Ripple, het bedrijf achter XRP, heeft recentelijk goedkeuring ontvangen om als Virtuele Activadienstverlener (VASP) in Ierland te opereren. Dit positieve nieuws markeert een significante mijlpaal voor Ripple’s Europese aanwezigheid.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ripple cryptolicentie rijker

Volgens de berichten heeft de Centrale Bank van Ierland (CBI) de VASP-licentie van Ripple goedgekeurd, waardoor het bedrijf legaal kan opereren als een aanbieder van virtuele activadiensten in het land. Ripple is nu toegevoegd aan de lijst van geregistreerde VASP’s van de CBI, waardoor het bedrijf bepaalde digitale activadiensten in Ierland kan aanbieden.

“De toevoeging van Ripple Markets door de CBI aan haar lijst van geregistreerde virtuele activadienstverleners is een belangrijke stap vooruit voor ons bedrijf in de regio,” zei Eric van Miltenburg, Senior Vice President van Strategic Initiatives bij Ripple.

De goedkeuring van de VASP-licentie betekent dat Ripple nu voldoet aan de strenge regelgeving met betrekking tot anti-witwaspraktijken (AML) en het voorkomen van de financiering van terrorisme (CFT). Door deze regelgevende maatregelen vrijwillig te omarmen, demonstreert Ripple zijn toewijding aan transparantie en wettelijke naleving.

Volgens gegevens van het VASP-register van de CBI kan Ripple transacties uitvoeren namens een andere natuurlijke of rechtspersoon die digitale activa van het ene adres of account naar het andere verplaatst. Het bedrijf achter cryptomunt XRP heeft ook toestemming om cryptowisseldiensten tegen fiatvaluta aan te bieden, evenals de uitwisseling tussen verschillende cryptocurrencies en het verstrekken van bewaardiensten.

Advertentie

Europese uitbreiding op de loer

Deze regelgevende successen van Ripple komen nog geen twee jaar nadat het bedrijf een kantoor opende in Ierland. Volgens berichten opende Ripple in februari 2022 een kantoor in Dublin met de intentie om diensten in Ierland te lanceren en de uitgebreidere Europese markt te bedienen.

“Ierland heeft zich gepositioneerd als een ondersteunende jurisdictie voor de virtuele activa-industrie en bijgevolg als een uitstekende plek voor bedrijven zoals Ripple om te opereren, wat onze beslissing versterkt om Ierland te kiezen als onze primaire basis voor EU-regelgeving”, aldus Van Miltenburg.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim Kamp is sinds september 2023 redacteur bij Crypto Insiders. Met een HBO Bachelor in Sport, Management & Ondernemen van de Hogeschool van Amsterdam en ervaring bij BitKamp, brengt hij een unieke combinatie van marketingkennis en crypto-expertise. Zijn passie voor cryptocurrency ontstond vanuit een interesse in geldbeheer en investeren, wat hem uiteindelijk naar Bitcoin leidde. Bij Crypto Insiders deelt hij nu zijn kennis en inzichten met een breed publiek.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
Dit is wanneer XRP de $250 kan halen volgens analisten
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
Dit is wanneer XRP de $250 kan halen volgens analisten
Sinds 2023 wekelijks €25 aan XRP kopen: het verrassende resultaat
Sinds 2023 wekelijks €25 aan XRP kopen: het verrassende resultaat
XRP stijgt 40% in
XRP stijgt 40% in “meest significante uitbraak in crypto-geschiedenis”
Advertentie