Kevin Schijven Kevin Schijven
14/02/2024 12:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/02/2024 11:41

Ripple (XRP) neemt crypto bewaardienst over in strategische zet

XRP-XRP
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple (XRP) neemt crypto bewaardienst over in strategische zet

Foto: Grey82/Shutterstock

Ripple, het bedrijf achter de XRP munt, kondigt aan dat het Standard Custody & Trust Company, een crypto bewaardienst, heeft overgenomen.

De overname is een strategische zet van Ripple om toegang te krijgen tot meer vergunningen.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

XRP bedrijf doet strategische overname voor licenties

Standard Custody & Trust Company is een Amerikaans bedrijf voor crypto-bewaring en heeft zowel een nationale vergunning in handen alsook de beruchte New York trust charter.

De overname is dan ook duidelijk onderdeel van een strategische zet van Ripple om zijn portfolio van vergunningen te vergroten

“De beperkte trustvergunning en de geldtransmissielicenties van Standard Custody zullen bijdragen aan het uitbreiden van Ripple’s verzameling van regelgevende licenties,” aldus Ripple.

Na de overname wordt Ripple de enige aandeelhouder in Standard Custody. Het bedrijf had al banden met Ripple. Het is namelijk een dochterbedrijf van PolySign, dat werd opgericht door Ripple medeoprichter Arthur Britto.

Advertentie

Ripple: Een “one-stop shop” voor crypto

De overname valt opvallend een dag later na de opstap van Metaco CEO Adrien Trecanni. Metaco is een Zwitsers crypto bewaardienst dat Ripple vorig jaar mei overnam voor $250 miljoen.

Ripple heeft echter niet bekendgemaakt wat het betaalt voor de overname van Standard Custody. Met het verkrijgen van meer vergunningen wil Ripple zichzelf transformeren naar een “one-stop shop”, of alles-in-één oplossing, te worden voor crypto.

“Naarmate we bewaring dieper integreren in de producten van Ripple, zien we duidelijke synergiën met Standard Custody om onze betalings- en bewaringsaanbiedingen aan te vullen – alles in dienst van het zijn van een one-stop shop om waarde te verplaatsen, om te zetten en op te slaan met blockchain en crypto,” aldus Monica Long, president van Ripple.

Sinds Ripple verwikkeld raakte in een rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), richtte het bedrijf zich vooral op uitbreiding in het buitenland.

Afgelopen zomer oordeelde echter een rechter in het voordeel van Ripple. Daarmee is de rechtszaak nog niet gedaan, maar het bracht veel vertrouwen terug in XRP. Ripple lijkt daarmee de hoop nog niet hebben opgeven in de Verenigde Staten.

De overname van Standard Custody moet nog wel eerst goedgekeurd worden door de toezichthouder.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie